«Θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Θείος Βάνιας»



Ο «Θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ ανεβαίνει στη κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για λίγες παραστάσεις. Εγκαινιάζοντας τη νέα θεατρική περίοδο 2018 -2019 για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ένα τρυφερό ποίημα για το γελοίο της ανθρώπινης παραίτησης, όπως αναφέρεται και στο Δελτίο Τύπου. Στο ρόλο του θείου Βάνια ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος σκηνοθετεί και μεταφράζει την παράσταση. Πέρα από τον Γιώργο Κιμούλη παίζουν οι Τάσος Νούσιας, Στέλλα Καζάζη, Γιώργος Ψυχογιός, Μάγδα Λέκκα, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Μαίρη Νάνου, Κώστας Κοράκης. Ο «Θείος Βάνιας» ανεβαίνει κάθε Τετάρτη μέχρι Κυριακή.

Υπόθεση

Για πολλά χρόνια ο Βάνιας και η ανιψιά του Σόνια ζουν ήρεμα και αρμονικά στην επαρχία συντηρώντας τα χτήματα και την περιουσία της οικογένειας. Όταν όμως ένα καλοκαίρι ο πατέρας της Σόνιας έρχεται από την πρωτεύουσα μαζί με τη νέα του γυναίκα, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι κρυφές αντιπαλότητες της οικογένειας έρχονται στην επιφάνεια και καταστρέφουν κάθε ηρεμία. Η κρίση της μέσης ηλικίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα οικονομικά συμφέροντα του καθενός, οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Είναι ο θυμός που δημιουργείται στον κάθε άνθρωπο, απ’ τη στιγμή που άλλο ήθελε να γίνει κι άλλο έγινε. Μία ιδιαίτερα ανθρώπινη ιστορία του Άντον Τσέχωφ, όπου η ψευδαίσθηση και η απόγνωση ανταγωνίζονται το χιούμορ και την ελπίδα.

Συντελεστές

Μετάφραση – σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ
Σκηνικά: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΩΣΤΕΑ
Κοστούμια: ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
Φωτισμοί: ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΤΣΟΥ
Παίζουν
ΒΑΝΙΑΣ: Γιώργος Κιμούλης
ΑΣΤΡΩΒ: Τάσος Νούσιας
ΕΛΕΝΑ: Στέλλα Καζάζη
ΣΕΡΕΜΠΡΙΑΚΩΦ: Γιώργος Ψυχογιός
ΜΑΡΙΝΑ: Μάγδα Λέκκα
ΣΟΝΙΑ: Χαρά Μάτα Γιαννάτου
ΜΑΡΙΑ: Μαίρη Νάνου
ΤΕΛΕΓΚΙΝ: Κώστας Κοράκης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή 20:30
Σάββατο 18:00 και 21:00

Κυριακή 19:00

Εισιτήρια: https://www.viva.gr/tickets/theatre/dimotiko-theatro-peiraia/theios-vanias/

«Θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά «Θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Reviewed by techneskaitheamata on 8:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.