«Κοριολανός» και «Ιούλιος Καίσαρας» στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων

omada-xroma-koriolanos1-1200×800Ο Κωνσταντίνος Χατζής και η Ομάδα Χρώμα παρουσιάζουν στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων τα έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Κοριολανός» και «Ιούλιος Καίσαρας».


Θέλοντας ο Κωνσταντίνος Χατζής, να διερευνήσει μέσα από την ποίηση του Σαίξπηρ, το θέμα της εξουσίας και πως αυτή διαφθείρει τον λαό και κυρίως αυτούς που την ασκούνε, καταπιάνονται με αυτά τα δυο μεγάλα έργα, Κοριολανό και Ιούλιο Καίσαρα διασκευάζοντάς τα σε μια ενιαία παράσταση.

Στον Κοριολανό, βλέπουμε πώς η λαϊκή εξουσία χρησιμοποιεί τα μέσα και τη δύναμή της για να κερδίσει δικαιώματα και να εξοντώσει έναν εν δυνάμει τύραννο ενώ στον Ιούλιο Καίσαρα πώς η αριστοκρατική τάξη δολοφονεί έναν λαοφιλή και χαρισματικό ηγέτη για να μην εξελιχθεί σε αυτοκράτορας.

Η προσέγγιση τέτοιων μεγάλων θεμάτων που απασχολούν την ανθρωπότητα από πάντοτε είναι δύσκολη, όμως η επαφή με τον σαιξπηρικό λόγο, και η ανάγκη να τα πουν με τα δικά τους λόγια μέσα από αυτό αυτή τη διαδικασία, οπλίζει τους συντελεστές με ενέργεια, με πάθος, όρεξη για ζωή, χαρά και δημιουργία και μας «βγάζει στο δρόμο».

Κωνσταντίνος Χατζής

Ο Κωνσταντίνος Χατζής, είναι σκηνοθέτης και ιδρυτής της ομάδας Χρώμα. Έχει παρουσιάσει από το 2008 μέχρι σήμερα πολλές παραστάσεις. Στο βιογραφικό τουμετράσπουδαίες συνεργασίες μεταξύ των άλλων με τις Λήδα Πρωτοψάλτη, Λυδία Κονιόρδου, Αγλαΐα Παππά, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Μαρία Κατσανδρή. Τοχειμώνα σκηνοθέτησε την παράσταση .Αγαμέμνονας. Αισχύλος/Ευριπίδης., μια συρραφή πάνω στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου και την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη. Η τελευταία του δουλειά είναι ο Γλάρος του Α. Τσέχοφ στο Θέατρο Τέχνης.


Ταυτότητα του έργου

Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Διασκευή-Απόδοση-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής
Επιμέλεια κίνησης- Χορογραφία: Χριστίνα Βασιλοπούλου
Ενδυματολογία: Miranda Dempsey
Σκηνογραφία: Λία Ασβεστά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιάσωνας Νικητέας
Μουσική Σύνθεση – Τραγούδι: Αλέξανδρος Μέντης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Νικόλ Βότση
Φωτογραφίες: Karol Jarek, Ορφανίδης Γιάννης
Video: Amie Makris, Elena Kontela
Make Up Video/ Φωτογράφισης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Παπαδοπούλου Στέλλα, Μπούλα Στέλλα, Ασημώση Γεωργία)
Δ/νση Παραγωγής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου
Βοηθός Παραγωγής: Έλλη Φαμελιάρη
Παραγωγή: Ομάδα Χρώμα – νέα ΣΚΗΝΗ
Βασισμένη στις μεταφράσεις των: Μίνωα Βολανάκη – Μιχάλη Κακογιάννη

Παίζουν οι:

Σοφία Φιλιππίδου
Αγλαΐα Παππά
Γιώργος Παπαπαύλου
Κωνσταντίνα Τάκαλου
Ηλέκτρα Νικολούζου
Νικόλας Χανακούλας
Βασίλης Τσιγκριστάρης
Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος
Ανδριανός Γκάτσος
Σπύρος Δούρος
Άρης Ντελία
Λυδία ΣκουράκηΗμέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 20.00 και Κυριακή: 19.00

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 15 Ευρώ / 10 Ευρώ (μειωμένο) / 8 Ευρώ (άνεργοι) | Σάββατο: 18 Ευρώ / 12 Ευρώ (μειωμένο και ανεργίας) | Κυριακή: 16 Ευρώ / 12 Ευρώ (μειωμένο και ανεργίας) | Μειωμένα εισιτήρια για φοιτητές και άνω των 65

Προπώληση: viva.gr

«Κοριολανός» και «Ιούλιος Καίσαρας» στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων «Κοριολανός» και «Ιούλιος Καίσαρας» στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων Reviewed by techneskaitheamata on 4:38 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.