ΕΟΥΤΖΕΝΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑ - ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΝΗΣΙΑ

ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΝΗΣΙΑ εξωφ .jpg



Ποια είναι η εικόνα του ονειροπόλου;

Κάποιος που φεύγει από τη στεριά και ανοίγεται στο πέλαγος. Αλλά όχι απλώς για να ανακαλύψει ή να φτάσει σε άλλες χώρες. Μερικοί, αν και φαίνεται να απομονώνονται πολύ μακριά στο πέλαγος, επιθυμούν ωστόσο να έχουν κι άλλους κοντά τους. Προσπαθούν να χτίσουν πάνω στο νερό κομμάτια γης. Αυτά είναι τα πλωτά νησιά.

Η κατοχή των πλωτών νησιών δεν μπορεί να μεταβιβαστεί στα παιδιά σου. Μόλις σταματήσεις το χτίσιμο, το έδαφός σου σταματά να υπάρχει. Είναι ένας μικρός ρευστός κήπος που καρποφορεί, αλλά που οι διαστάσεις του και η ίδια του η ύπαρξη εξαρτώνται από τα ρεύματα. Γεννήθηκε από την ανάγκη σου να ριζώσεις. Αλλά σε μια ξεριζωμένη πραγματικότητα.



Το θέατρο είναι χαράμισμα, μια σπατάλη, αλλά είναι και μια κοινωνικά αποδεκτή δραστηριότητα. Είναι φαινομενικά μη παραγωγικό, αλλά δικαιώνει τη συλλογική δουλειά. Μπορεί να προβάλλεις πάνω του τα όνειρά σου και τις έμμονες ιδέες σου, δίνοντας σάρκα και οστά, αγγίζοντας τους άλλους χωρίς να θίγεις επιπόλαια την επιφάνεια της κοινής γλώσσας.

Είναι ένα μέσο να ξεφύγεις από τη λογική των θηριοδαμαστών, να σπάσεις τον κύκλο της μοναξιάς.



Εκδόσεις Δωδώνη
ΕΟΥΤΖΕΝΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑ - ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΟΥΤΖΕΝΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑ - ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΝΗΣΙΑ Reviewed by techneskaitheamata on 9:49 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.