Sponsor Advertise

«Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές»: Μυστήριο, γρίφοι κι εξαιρετικές ερμηνείες στην σκηνή του Θεάτρου Δανδουλάκη

egklima-sto-orient-express



Από μικρή μου άρεσε το μυστήριο, οι γρίφοι και τα βιβλία της Αγκάθα. Ειδικά αυτά που έλεγαν για τον Πουαρό…
Χαρακτηριστικό είναι το προσωνύμιο της Αγκάθα: «Βασίλισσα του Εγκλήματος». Και ποιοι είναι οι προφανείς λόγοι; Το στήσιμο όλων των φόνων της είναι απλά εξαιρετικό. Από τη διάπραξη του κάθε εγκλήματος, το ποιοι είναι οι πιθανοί ύποπτοι και ποιοι τα κίνητρα τους, έως την επίλυση και την σύλληψη του υπόπτου.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι και η αποκάλυψη του δολοφόνου. Ο δαιμόνιος Πουαρό, αφού έχει συλλέξει όλα τα δεδομένα, μαζεύει όλους τους υπόπτους σε ένα δωμάτιο και αποκαλύπτει τον δολοφόνο αφήνοντας τις ανατροπές πάντα στο τέλος….

Αυτός ο μυστήριος τύπος με το περίεργο μουστάκι και το διαβόητο ένστικτο μας έχει χαρίσει ατελείωτες ώρες διαβάσματος ανάμεσα στις σελίδες της Αγκάθα!


Στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη ο Δάνης Κατρανίδης επιβιβάστηκε στο Orient Express μαζί με όλους τους ύποπτους για φόνο! Ενσαρκώνει το ρόλο του Πουαρό, τόσο απλά, τόσο φυσικά, τόσο ρεαλιστικά, που σε μαγεύει, και όσο κι αν ξέρεις το τέλος, όσο κι αν γνωρίζεις τον δολοφόνο, πάντα ελπίζεις, ότι θα βρει ένα ακόμα στοιχείο που θα τα αλλάξει όλα!

Τα σκηνικά μαγικά, νομίζεις πως το τρένο θα βγει από τη σκηνή και θα πηδήσεις και συ μέσα του, ότι θα γίνεις μέρος του έργου…

Μια έντονη χιονοθύελλα σταματάει το τρένο λίγο έξω από την πόλη Βίνκοβτς της τότε Γιουγκοσλαβίας. Ο Μπουκ (Τάσος Χαλκιάς) πανικόβλητος ενημερώνει τον Πουαρό οτι βρέθηκε ο Ράτσετ (Αντώνης Καφετζόπουλος) δολοφονημένος! Ο Τάσος Χαλκιάς αποδίδει τον ρόλο του με απόλυτη φυσικότητα και ο Αντώνης Καφετζόπουλος έχει το ύφος, του πραγματικού εγκληματία, που έχει διαπράξει πολλά στη ζωή του, αλλά τα κρύβει καλά με την δύναμη του χρήματος που διαθέτει.
IMG_7033


Οι ύποπτοι:

Έκτορ Μακ Κουίν, γραμματέας διερμηνέας του κου Ράτσετ, τον υποδύεται ο πολύ καλός ηθοποιός Άγγελος Μπούρας.

Πιέρ Μισέλ, υπάλληλος του τραίνου, υπεύθυνος του βαγονιού για το Καλαί που τον υποδύεται ο Τάκης Παπαματθαίου.

Μαίρη Ντέμπενχαμ, νεαρή Βρετανίδα δασκάλα που επιστρέφει από την Βαγδάτη στην πατρίδα της, την υποδύεται η Τάνια Τρύπη μέσα από μία πολύ δυνατή κι αισθαντική ερμηνεία.

Συνταγματάρχης Άρμπουθνοτ, Βρετανός στρατιωτικός που επίσης επιστρέφει στην Αγγλία και τον υποδύεται ο Λευτέρης Ζαμπετάκης.

Πριγκίπισσα Ναταλία Ντραγκομιρόφ, ηλικιωμένη Ρωσίδα πριγκίπισσα με τον ρόλο να κρατάει η Όλγα Πολίτου.

Κόμης Ρούντολφ Αντρενέγι, Ούγγρος αριστοκράτης, διπλωματικός υπάλληλος

Κόμισσα Ελένα Αντρενέγι, γυναίκα του κόμη, που την υποδύεται με εξαιρετικό τρόπο η Λένα Δροσάκη.

Γκρέτα Όλσον, ιεραπόστολος στην Αφρική, πηγαίνει στην Αγγλία για να συγκεντρώσει χρήματα και τον ρόλο ενσαρκώνει άριστα η Ταμίλα Κουλίεβα

Κάρολαϊν Μάρθα Χάμπαρντ, Αμερικανίδα διαζευγμένη πλούσια κυρία, την οποία υποδύεται με αριστοτεχνικό τρόπο η Κάτια Δανδουλάκη.
IMG_5284-b


Σκηνοθεσία: Αντώνης Καλογρίδης
Απόδοση: Ολυμπία Σκορδίλη
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική : Αντώνης Παπακωνσταντίνου



Παραστάσεις:

Τετάρτη: 19.30

Πέμπτη: 20.00

Παρασκευή: 21.00

Σάββατο: 18.00 & 21.00

Κυριακή: 18.00 & 21.00

https://www.youtube.com/watch?v=Hr_oZC2SI_M

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια