Sponsor Advertise

Συμβουλές για φωτογραφίες με neon

neon



Φωτεινές επιγραφές neon”. Αυτή η φράση μας ταξιδεύει αυτόματα σε άλλες εποχές. Το νέον σε πολλές εκδοχές του αποτέλεσε τάση στα 80’s και παρότι φαινόταν να ανήκει στο παρελθόν, επανεμφανίστηκε σταδιακά. Το νέον κερδίζει πάλι έδαφος στη μόδα, με τα υβριδικά χρώματα να κλέβουν την παράσταση και στις επιγραφές νυχτερινών καταστημάτων, κάνοντας τα βράδια μας ακόμη πιο ελκυστικά.
Θυμίζοντας κάτι από Ιαπωνία και φυσικά Λάς Βέγκας κοσμούν εσωτερικά και εξωτερικά τα πιο ψαγμένα μέρη της πόλης και αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς. Θα τα αποκαλέσω φωτογραφικές παγίδες, καθώς πολλοί μοιράζονται το ίδιο πάθος μαζί μου για μία ακόμη φωτογραφία με νέον. Βέβαια στην πράξη δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.


Παρακάτω, θα παρουσιάσω σύντομα tips για φωτογραφίες neon που τα σπάνε:
Η κατάλληλη ώρα: Όταν θέλουμε απλώς η φωτογραφία μας να επικεντρώνονται στο neon sign που επιλέξαμε, η ώρα δεν αποτελεί πρόβλημα. Εάν όμως πέρα από το neon ο σκοπός μας είναι να έχουμε ένα αποτέλεσμα που περιλαμβάνει και όλα τα τριγύρω, οι καλύτερες ώρες είναι δύο. Η πρώτη, γύρω στα 15 λεπτά πριν την ανατολή του ήλιου και η δεύτερη, 10 λεπτά μετά το ηλιοβασίλεμα. Πρόκειται για τη γνωστή και ως blue hour
Αν διαθέτεις τρίποδο και είναι εύκολο να το στήσεις, σου συστήνω να το χρησιμοποιήσεις για να πετύχεις όσο το δυνατόν πιο σταθερό αποτέλεσμα.
Όσο πιο κοντά βρίσκεσαι στο νέον σημάδι της επιλογής σου, τόσο καλύτερα θα μπορέσεις να αποτυπώσεις τις υφές του χρώματος.
Μπορεί τα νέον να λάμπουν στο σκοτάδι, αλλά επειδή ακριβώς λάμπουν, μη χρησιμοποιήσεις ποτέ το αυτόματο φλας. Μα ποτέ! Αντίθετα, σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις εσωτερικό μετρητή φωτεινότητας.

Πηγή:flickr.com
Εάν θέλεις να πετύχεις μία ζεστή και ευχάριστη λάμψη, ρύθμισε την ισορροπία του λευκού για φως της ημέρας. Το ίδιο ισχύει και αν η μηχανή σου είναι αναλογική.
Άνοιξε το διάφραγμα όσο σου επιτρέπει το μοντέλο που διαθέτεις. Κι εδώ λοιπόν δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτό που λέγαμε, ότι δηλαδή έχουμε να κάνουμε με φωτογράφιση φωτός.
Μελέτησε το έργο γνωστών φωτογράφων που ασχολούνται με νέον φωτογραφίες. Ενδεικτικά σου προτείνω τους Thomas Hawk και Τom Spaulding.
Το σπουδαιότερο είναι να βάλεις τη δική σου πινελιά, να μη φοβηθείς να πρωτοτυπήσεις και να παρασυρθείς από το φωτογραφικό σου ένστικτο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια