”Ποιος σκότωσε τον Πολ Σέλντον;”: Στο Θέατρο Olvio για 2 παραστάσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»

W_029106Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα παρουσιαστεί στο κοινό η θεατρική παράσταση ”Ποιος σκότωσε τον Πολ Σέλντον” για δύο παραστάσεις.
Η παράσταση θα είναι ανοιχτή για την είσοδο του κοινού και θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Olvio την Τετάρτη 17 και την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 19:00.


Ένα συγγραφέας, φαντάσματα και δηλητήριο που σκοτώνει. Ποια είναι τα όρια της εξουσίας του μυαλού μας; Θύτες και θύματα, δύναμη και νόμος. Ποιος θα κερδίσει σε τούτο το ατέρμονο παιχνίδι εξουσίας;

«Όταν κοιτάς για πολλή ώρα την άβυσσο, η άβυσσος θα σε κοιτάξει πίσω.»Το έργο είναι βασισμένο σε πρωτότυπο κείμενο της Σοφίας Ζήση, το οποίο αφορμάται από το Misery, από τα πιο πολυβραβευμένα βιβλία του Stephen King που το κοινό έχει λατρέψει και που προσαρμοσμένο κατάλληλα προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1990 και απέσπασε πολλές διακρίσεις.«-Αυτοί που έχουν ένα γιατί για να ζουν μπορεί να αντέξουν το οποιοδήποτε πως, και εσύ μου χρωστάς το γιατί σου.

-Καλύτερα να είχα χαθεί παρά το να μισώ και να φοβάμαι. Εσύ μου χρωστάς τόσο καιρό από τη ζωή μου.

-Και τώρα φοβάσαι Πολ, για αυτό κάνεις έτσι. Συνήθισες το φόβο και δεν μπορείς χωρίς αυτόν.»Το θεατρικό έργο Ποιος σκότωσε τον Πολ Σέλντον; αφορμάται από την συγγραφή ενός νέου βιβλίου από το διάσημο λογοτέχνη Πολ Σέλντον, μετά το επεισοδιακό τέλος της αιχμαλωσίας του από την Άννυ Γουίλκς. Ενόσω ο ίδιος φαίνεται να είναι έτοιμος να ξεπεράσει όλα αυτά καταθέτοντας την τραυματική εμπειρία, οι ήρωές του ζωντανεύουν, και αναλαμβάνουν δράση επί σκηνής. Δημιουργείται ένα εκρηκτικό τρίγωνο με τους ήρωες του μυθιστορήματος να εκπροσωπούν την δημιουργία, τον νόμο και τον θάνατο αντιστοίχως. Οι τρεις τους εμπλέκονται σε μια σαρδόνια ιστορία μυστηρίου, που δημιουργεί ερωτήματα γύρω από τη σχέση του δημιουργού και της δημιουργίας με την τέχνη και την εξουσία.Η παράσταση είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς της ομάδας Τhe Young Quill (www.theyoungquill.uk), που έχει έδρα το Λονδίνο και ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2017. Στο Τhe Young Quill μετέχουν νέοι καλλιτέχνες του θεάτρου και της μουσικής, οι περισσότεροι εξ’ αυτών απόφοιτοι Βασιλικής Ακαδημίας Θεάτρου της Μεγάλης Βρετανίας, με πολλή αγάπη και αφοσίωση στο θέατρο.
W_028477THE YOUNG QUILL:

Διασκευή Κειμένου: Αικατερίνη Παπαγεωργίου & Θεοφάνης Μιλλεούνης

Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου

Σκηνικά και Κοστούμια: Alexander Gunnarsson & Σοφία Μαυρομιχάλη

Επιμέλεια Κίνησης: Λαμπρινή Γκόλια

Φωτισμοί: Κωστής Μουσικός

Μουσική: Θάνος Καραγεωργίου

Επιμέλεια Ήχου: Κωστής Μουσικός & Jack HathawayΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Νίκος Πανόπουλος

Χριστίνα Κωστέα

Θεοφάνης ΜιλλεούνηςΔιάρκεια: 90 λεπτά

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε.Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

”Ποιος σκότωσε τον Πολ Σέλντον;”: Στο Θέατρο Olvio για 2 παραστάσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» ”Ποιος σκότωσε τον Πολ Σέλντον;”: Στο Θέατρο Olvio για 2 παραστάσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» Reviewed by techneskaitheamata on 6:32 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.