It”s my life /Oliva Afionis Personal art exhibition @MegArt Gallery

oliviaafionis
Η Ολυμπία Αφιώνη γεννήθηκε στο Πύργο Ηλείας. Έζησε για ένα μεγάλο διάστημα στον Καναδά όπου ξεκίνησε να παρακολουθεί σεμινάρια εικαστικών, ανακαλύπτοντας το ταλέντο της στη ζωγραφική. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ελλάδα όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία στις σχολές Μόνα Λίζα και Βακαλό.

Ανάμεσα στους καθηγητές της περιλαμβάνονται οι Παπαγιάννης Ιωάννης, Μερτζάνη Κατερίνα, Ιωαννίδης Κώστας, Γκριτζάλα Λιάνα, Σκούρα Μόνα, Γκριτζώνας Νικόλαος και Κάσση Μαριγώ.


Έχει στο ενεργητικό της 6 ατομικές εκθέσεις και 150 συμμετοχές σε εκθέσεις ζωγραφικής με πιο πρόσφατη στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με τη Γκαλερί Δημιουργών στη Κηφισιά, και τη γκαλερί Time of Art στη Κηφισιά και είναι ιδρυτικό μέλος της MegArt Gallery στον Άγιο Ιωάννη Αθήνα Επίσης, έργα της έχουν προβληθεί στην ταινία μικρού μήκους Re-Action με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Τάνια Τρύπη.

Έχει συμμετάσχει στις εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Hayatt Regency στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 2018, καθώς και στις Βιέννη και Τροία τον Ιούλιο του 2018.
Η Ιστορικός Τέχνης Μαρίνα Γκόντα ,αναλύοντας το έργο της Ολίβιας Αφιόνης αναφέρει τα κάτωθι.

Η Ολίβια γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά έζησε αρκετά χρόνια και στον Καναδά. Ο δισυπόστατος αυτός κόσμος της, απόκαθηλώνεται με εμβέλεια εικόνων και μηνυμάτων των έργων της, πού είναι γεμάτα ζωή, φρεσκάδα και δύναμη. Εστιάζουν επίσης, σε μία κλασική ομορφιά φωτός, ακτίνας, ελπίδας και αισιοδοξίας. Χαρακτηριστικό της σε πολλούς πίνακες, η βροχή, ανθρώπινες φιγούρες προσμένοντας την ξαστεριά, περπατώντας στη βροχή, κάτω από ακτίνες φωτός. Λουλούδια χορεύοντας βαλς, ερωτοτρωπόντας με τις σταγόνες που πέφτουν. βροχερά τοπία, αρχικά σε μουντά χρώματα, στο βάθος όμως, μετατρέπονται σε χρωματικές δέσμες, σε τονικότητα του μοβ και εξαϋλωμένο χρώμα φωτός. Η παλέτα της διαμορφώνει ένα προσωπικό ύφος ηρεμίας και χρωμάτων,που ποικίλει ανάλογα με την πολυσυλλεκτικότητα των ερεθισμάτων της” αμφίδρομες αισθήσεις, συμβολισμός επάρκειας, γονιμότητα της φύσης, ζωτικότητας παραμυθιού. Η ζωγραφική της διαμορφώνει ταυτόχρονα μία εξπρεσιονίζουσα και αρμονικά ρεαλιστική ψυχοσύνθεση σπάζοντας τη μονοτονία και αναδεικνύοντας ανάταση και αναζωογόνηση. Η Ολίβια με το έργο της, αφηγείται τις αόρατες διασύνδεσης της φύσης με τον αστικό χώρο ,την προσδοκία ενός καλύτερου αύριο. Δουλεύει σε λαμπερές επιφάνειες για να αποδώσει την αντανάκλαση χρώματος, κίνησης, ζώης., Τοπία, ανθρώπινες φιγούρες, πορτραίτα, νεκρή φύση,΄ όλες οι δημιουργίες της έχουν ένταση και ψυχή Η ευτυχία της τέρψης των οφθαλμών, δεν εστιάζεται και δεν αφορά μόνο τον δημιουργό, αλλά και τους υπόλοιπους παρατηρητές. Η Έμπνευση της καθοδηγείται πάντα, από θετικά συναισθήματα, που περιγράφουν καθημερινές διαχρονικές στιγμές και καταστάσεις, αφήνοντας και η ίδια το στίγμα της, στο Εικαστικό Έργο Γυναικών στη Ουμανιστική Ευρωπαϊκή και Διεθνή κουλτούρα. Ο Πλούταρχος έλεγε,Εικαστική Αυλαία – είναι η αναπνοή αμάραντη και αγέραστη στον Χρόνο.
It”s my life /Oliva Afionis Personal art exhibition @MegArt Gallery It”s my life /Oliva Afionis Personal art exhibition @MegArt Gallery Reviewed by techneskaitheamata on 6:54 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.