Η ΝΥΧΤΑ

unnamed(1).jpg


Αυτές οι σελίδες οδηγούν σε δρόμους νυχτερινούς. Σε δρόμους όπου μπορείτε να διακρίνετε εικόνες από τη ζωή, την ιστορία, τους θρύλους και τους τρόμους της νύχτας, να μεταφερθείτε στην ατμόσφαιρα που είχε η νύχτα τότε που ο ηλεκτρισμός δεν είχε διαλύσει ακόμη τα σκοτάδια, και μαζί τη μαγεία, στη νυχτερινή πόλη αλλά και στην ύπαιθρο. Τότε που η νύχτα ήταν ακόμη το βασίλειο των θρύλων και των στοιχειών, του θαυμαστού και των φασμάτων, του εγκλήματος και του μυστηρίου, των σκοτεινών και δυσωδών σοκακιών, της απειλητικής εξοχής, αλλά και του σκληρού μόχθου.
Η επιστήμη και η τέχνη, ο στοχασμός και το βίωμα δεν έχουν πάψει να εξερευνούν τα σκοτάδια της νύχτας, να εμπνέονται από αυτήν. Ιστορικοί, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, αλλά και πεζογράφοι, ποιητές, ζωγράφοι, την έχουν περιγράψει κι εξυμνήσει.

Η μικρή αυτή συλλογή περιλαμβάνει κείμενα των: Honoré de Balzac, Eugène Sue, Théophile Gautier, Guy de Maupassant, Paul Verlaine, George Sand, Corrine Bayle, Julia Csergo, Arlette Farge.

Μεταφράζουν οι: Αγγελική Αδάμου, Ελευθερία Βαρουχάκη, Φαίδρα Γαβουνέλη, Μαρία Κουτρουμπή, Βασιλεία Μακρή, Ασπασία Παπαναστασίου, Martine Σκλάβου, Κατερίνα Χατζοπούλου.
Η ΝΥΧΤΑ Η ΝΥΧΤΑ Reviewed by techneskaitheamata on 7:37 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.