Sponsor Advertise

Αυτή είναι η κατάρα του πίνακα που δεν καίγεται

Αυτή είναι η κατάρα του πίνακα που δεν καίγεται (photos)


Ένα μεγάλο μυστήριο «κρύβεται» πίσω από τον διάσημο πίνακα.

Μεγάλη αναστάτωση είχε προκληθεί το 1985 στη Μεγάλη Βρετανία αναφορικά με το πορτρέτο ενός δακρυσμένου αγοριού, το οποίο, σύμφωνα με τον θρύλο δεν γίνεται να καεί ποτέ.

Σύμφωνα με τον θρύλο, ο πίνακας δημιουργήθηκε από τον Μπραγκολίν, έναν καλλιτέχνη του δρόμου, ο οποίος είχε φτιαχτεί σε πολλά αντίτυπα και πωλούνταν σε τουριστικά σημεία της Βενετίας και αποτελούσε μία από τις πιο συνηθισμένες επιλογές διακόσμησης εκείνη την εποχή.

Ωστόσο, ένας πυροσβέστης στο Γιορκσάιρ προχώρησε σε μία τρομακτική ανακάλυψη, καθώς είχε παρατηρήσει πως ο συγκεκριμένος πίνακας είχε... βγει άθικτος από μία πυρκαγιά σε σπίτι, το οποίο είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Μάλιστα, αργότερα, πολλοί πολίτες έστειλαν επιστολές με παρόμοιες ιστορίες. Έτσι, η υπόθεση πήρε τρομακτικές διαστάσεις και πολλοί άρχισαν να ψάχνουν το παρελθόν του πίνακα.

Σύμφωνα με τον θρύλο, το αγόρι στην φωτογραφία ήταν ορφανό, καθώς η οικογένειά του είχε χαθεί σε πυρκαγιά, την οποία υποστηρίζουν πως την είχε βάλει το παιδί με... τηλεπάθεια. Ο ζωγράφος που το φιλοτέχνησε αναφέρεται πως είχε πάρει υπό την προστασία του το παιδί, αλλά αργότερα, το στούντιό του πήρε φωτιά και το αγόρι το.. έσκασε.

Μερικά χρόνια αργότερα σημειώθηκε ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, όπου ανασύρθηκε νεκρός ένας νεαρός άνδρας, καθώς το αμάξι του κάηκε ολοσχερώς. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως ο άτυχος οδηγός ήταν το παιδί του πίνακα. Η υπόθεση ξαναήρθε στην επιφάνεια και ο ραδιοφωνικός παραγωγός, Στιβ Παντ, σε μία προσπάθειά του να την διακωμωδήσει πήρε τον πίνακα και προσπάθησε να τον κάψει, αλλά διαπίστωσε πως η φωτιά έκαψε μόνο την κορνίζα και το πρόσωπο του παιδιού είχε μείνει άθικτο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια