“Το βρακί” | Carl Sternheim | Σκην.: Μαριλίτα Λαμπροπούλου | Skrow Theater

vrakigeneraleIMG_1217


Η θεατρική ομάδα Zero Gravity, μετά τη Σκακιστική Νουβέλα και το Ένα Φεγγάρι για τους Καταραμένους, παρουσιάζει το έργο του Καρλ Στέρνχαϊμ «Το Βρακί», σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου.

Έργο του 1911, το Βρακί προκάλεσε σκάνδαλο όταν πρωτοπαίχθηκε στη Γερμανία. Στην Ελλάδα, το παρουσίασε για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια ο Γιάννης Χουβαρδάς, στο Θέατρο Αμόρε, σε μια παράσταση που έκανε αίσθηση στο αθηναϊκό κοινό. Με ιδιότυπη κωμική γλώσσα, το Βρακί σατιρίζει τον υποκριτικό βίο της ανερχόμενης μεσαίας τάξης, εκθέτοντας το υπέδαφος που εξέθρεψε το ναζισμό μέσα στα σπίτια και στα μυαλά των καθημερινών απλών “νοικοκυραίων” της εποχής.

Μια μέρα, σε μια υπαίθρια εορταστική εκδήλωση, παρουσία του βασιλιά, από απροσεξία, το εσώρουχο της νεαρής κυρίας Μάσκε πέφτει. Εκείνη το μαζεύει διακριτικά, ο σύζυγος γίνεται έξαλλος, ενώ μετά από λίγη ώρα στο σπίτι τους καταφτάνουν επίδοξοι εραστές – αυτόπτες μάρτυρες της αποκάλυψης. Εικόνες επικίνδυνης γελοιότητας ακολουθούν. Όλα αποφασίζονται βάσει μικροϋπολογισμών, ενώ ο ρομαντισμός είναι μόνο μια ποιητική παράκρουση. Η ζωή περιορισμένη μέσα σε ένα “ασφαλές διαμέρισμα”, όπου κανείς βυθίζεται στις μικροαπολαύσεις του αδιαφορώντας για το τι διαμείβεται έξω από τα τείχη του, ημιμαθής παντογνώστης, χωρίς καμία ιστορική μνήμη, είναι η βάση που τρέφει το κτήνος της βαρβαρότητας. Με αφορμή ένα «βρακί», πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής, που καλύπτει την ηθική γύμνια των κατά τα άλλα ευπρεπώς ενδεδυμένων ηρώων.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Καρλ Στέρνχαϊμ

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία / Δραματουργική επεξεργασία: Μαριλίτα Λαμπροπούλου

Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Επιμέλεια Κίνησης: Ιωάννα Αποστόλου

Μουσική: Κώστας Λώλος

Βιολοντσέλο : Τάσος Μισυρλής

Μουσική Παραγωγή: Νίκος Πιτλόγλου, Studio Arion

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Ματθαίου

Παραγωγή: Zero Gravity

Εκτέλεση Παραγωγής: Γιάννης Νταλιάνης

Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Παίζουν:

Γιάννης Τσορτέκης

Ελίζα Σκολίδη

Στέλιος Παυλόπουλος

Ελπίδα Τοπάλογλου

Κωνσταντίνος Ζωγράφος

Δείτε το trailer: Το Βρακί του Κάρλ Στέρνχαϊμ /σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου στο θέατρο Skrow -trailer

*Η παράσταση είναι επιχορηγούμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Info:

Τοποθεσία: Θέατρο SKROW, Αρχελάου 5, Παγκράτι, Αθήνα

Ημερομηνία: Παραστάσεις από 25/1: Κάθε Σάββατο στις 18:00 & κάθε Κυριακή στις 21:00. Διάρκεια: 105 λεπτά

Πληροφορίες: Τηλέφωνο: 210 7235842, www.skrowtheater.com

Τιμές εισιτηρίων: €13 Κανονικό, €10 Φοιτητικό, € 8 Ανέργων, ΑΜΕΑ

Προπώληση: Ticketmaster.gr https://www.ticketmaster.gr/ticketmaster_se_2004832.html?tkhrq=7bee22e0-d95f-4bcb-8fef-1e3a9e34c489&tkhrp=9379f489-9f9a-450f-9979-699b3094a144&tkhrts=1580293227&tkhrc=tickethour&tkhre=ticketmasterhellas&tkhrrt=Safetynet&tkhrh=23f8e6f6e31389f33eac011127a034c7

“Το βρακί” | Carl Sternheim | Σκην.: Μαριλίτα Λαμπροπούλου | Skrow Theater “Το βρακί” | Carl Sternheim | Σκην.: Μαριλίτα Λαμπροπούλου | Skrow Theater Reviewed by techneskaitheamata on 7:21 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.