Sponsor Advertise

"Γέλα, ψυχή μου" - Εκδόσεις Φίλντισι.

 



Γέλα, ψυχή μου

Επιμέλεια: Έφη Φλωτσίου

ISBN: 978-618-5456-76-4

Λιανική τιμή: 13 ευρώ +ΦΠΑ

Σελ.158

Μύθοι, παραμύθια για μεγάλα παιδιά, ιστορίες του θρυλικού Νασρεντίν Χότζα, αποσπάσματα έργων του Τσέχωφ, αλλά και του Νίκου Καζαντζάκη, σκηνές θεατρικών έργων του Αλέκου Σακελλάριου και του Νίκου Τσιφόρου, κείμενα του Ανδρέα Λασκαράτου και έμμετρα του Γεωργίου Σουρή και του Μποστ διεκδικούν να σας κλέψουν ένα χαμόγελο ή και, μακάρι, περισσότερα.

Η πιο σπαταλημένη ημέρα

είναι εκείνη που δεν γελάσαμε

E.E. Cummings.

Ο άνθρωπος είναι «ζώον γελαστικόν», έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Η ικανότητα του ανθρώπου να γελά, μαζί με την ικανότητα της νόησης και της ομιλίας, τον διαφοροποιούν από τα άλλα όντα. Βέβαια, σύγχρονες έρευνες αποκαλύπτουν πως και οι χιμπατζήδες, οι πίθηκοι και τα τρωκτικά γελούν. Όμως, με ένα μόνο χα!

Ενώ οι άνθρωποι γελούν με επαναληπτικά χα! χα! χα! αλλά και με διάφορους τρόπους όπως φιλικά, σαρκαστικά, ερωτικά.

Ωστόσο, το θέμα είναι ότι σήμερα οι άνθρωποι δεν γελούν ή γελούν ελάχιστα. Οι γελαστές φάτσες τείνουν να είναι είδος προς εξαφάνιση, σε αντίθεση με τις σκυ-

θρωπές που όλο και αυξάνονται. Οι επιστήμονες λένε ότι ένα παιδί γελάει περίπου 150 φορές την ημέρα ενώ ένας ενήλικας μόνο 6. Κατά πάσα πιθανότητα και αυτό το 6 να είναι πλέον ένα υπερβολικό νούμερο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί υποτιμήσει κανείς τις δυσκολίες της ζωής και τα προβλήματα. Αυτά υπήρχαν και θα υπάρχουν. Κι εμείς χρειάζεται να τα αντιμετωπίσουμε.

Πώς όμως;

Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και αποτελεσματικοί, καλό θα ήταν επειγόντως να εντάξουμε το γέλιο στην καθημερινότητά μας.

Ε.Φ.



Η Έφη Φλωτσίου είναι στέλεχος της Διεύθυνσης Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων της ΕΥΔΑΠ ΑΕ.

Είναι επίσης Life & Business Coach Inspirational Certified Coach (ICC) της Inspirational Coaching & Mentoring (ICM) Academy.

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί το βιβλίο της «Τα 3 Κλειδιά της Προσωπικής Ανάπτυξης».

To 2021 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Σημειωματάριο ευχών» (εκδόσεις Φίλντισι).

Επικοινωνία βιβλίου: zoi triadafullidh, zoi.masoura@hotmail.com

Εκδόσεις Φίλντισι



Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669

Τηλ.: 210 6540170

Fax: 210 6540918

www.filntisi.gr info@filntisi.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια