Sponsor Advertise

Les Trois Femmes Swinging on the Train: Για 2η χρονιά στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express http://www.techneskaitheamata.eu/2022/10/t-ai-john-osborne-oscar-wilde-2-studio.html

 


Les Trois Femmes Swinging on the Train

το ταξίδι στη χρυσή εποχή του Μεσοπολέμου συνεχίζεται για 2η χρονιά

κάθε Παρασκευή στις 21.30

στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express

Για 2η χρονιά οι τρεις δροσερές, γυναικείες παρουσίες των Les Trois Femmes θα μας παρασύρουν μουσικά στα ανέμελα χρόνια του Μεσοπολέμου, κάθε Παρασκευή στις 21.30, μέσα στη μαγευτική ατμόσφαιρα του Μουσικού Βαγονιού Orient Express.

Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε ότι έχετε μεταφερθεί 100 περίπου χρόνια πίσω. Τα κανόνια του πολέμου έχουν πλέον σιγήσει, οι πόλεις σφύζουν από ζωή και οι άνθρωποι κοιτάνε προς το μέλλον με ελπίδα. Η εποχή χαρακτηρίζεται από μια ανεμελιά και αθωότητα που θα γεννήσει καλλιτεχνικά κινήματα όπως τον σουρεαλισμό και τον εξπρεσιονισμό, τα οποία με την σειρά τους θα δώσουν την σκυτάλη στην Art Deco εποχή. Μια αισθητική που θα επηρεάσει όλες τις τέχνες και τις εκφάνσεις των κοινωνιών του δυτικού κόσμου και θα σημάνει την γέννηση της τζαζ, με μια σειρά συνθετών και ερμηνευτών που θα αλλάξουν τη μουσική για πάντα.

Οι Les Trois Femmes, είναι ένα γυναικείο, φωνητικό συγκρότημα που αναβιώνει την αισθητική αυτής της εποχής, ερμηνεύοντας συνθέσεις των μεγάλων δημιουργών του 20' και του 30' με αυθεντικότητα και περίσσεια αγάπη. Οι ενορχηστρώσεις είναι πρωτότυπες και υπογράφονται από τον Mark Joseph Priest, ο οποίος συνοδεύει με την κιθάρα του και ερμηνεύει μερικά από τα πιο αγαπημένα του τραγούδια της εποχής εκείνης. Στο κοντραμπάσο είναι ο μοναδικός και εξαιρετικά ταλαντούχος Κώστας Κωνσταντίνου. Οι τρεις γυναικείες φωνές είναι η Τατιάνα Μιχαηλίδου, η Μαντώ Παναγιωτάκη και η Μύρτα Σακελλαρίου.

Σας περιμένουμε στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express για να ζήσουμε αξέχαστες βραδιές ταξιδεύοντας μαζί στη χρυσή εποχή του Μεσοπολέμου!

Λίγα λόγια για το μουσικό σχήμα:

Η Μύρτα Σακελλαρίου είναι μια πολύπλευρη μουσική προσωπικότητα με συμμετοχές σε πολλά είδη μουσικής. Έχει συνεργαστεί με πολλά σχήματα εντός και εκτός Ελλάδας ερμηνεύοντας από «ethnic» ακούσματα έως και πιο «pop/mainstream» επιλογές. Η αγάπη της για τη τζαζ και τα φωνητικά γκρουπ της εποχής εκείνης έχει εδραιώσει δυναμικά τον ρόλο και την παρουσία της στις Les Trois Femmes.

Η Μαντώ Παναγιωτάκη είναι από τους ανθρώπους που πολύ πιθανόν, τραγούδησαν πριν ακόμα περπατήσουν. Μετά από πολύχρονη συνεργασία με εγχώρια τζαζ σύνολα και την Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, ξεκίνησε τη συνεργασία της με τις Les Trois Femmes όπου και αποτελεί μέχρι σήμερα αναπόσπαστο μέλος τους. Έχει την δυνατότητα να ερμηνεύσει αυθεντικά «blues» και να συνεπάρει τους θεατές με μια τζαζ μπαλάντα ή με ένα ζωηρό κομμάτι του Cole Porter σε γρήγορο «swing» ρυθμό.

Η Τατιάνα Μιχαηλίδου εκτός από επιστήμων είναι και μία μουσικός με ιδιαίτερη άποψη. Αποτελεί το θεμέλιο του φωνητικού τρίο των Les Trois Femmes καθώς οι χαμηλές της νότες δημιουργούν και ενισχύουν τις αρμονίες του συνόλου. Αποτελεί ένα από τα πέντε αναπόσπαστα κομμάτια του ψηφιδωτού που συνθέτουν το μουσικό σύνολο των Les Trois Femmes.

Ο Κώστας Κωνσταντίνου αποτελεί το στιβαρό κέντρο του γκρουπ. Η δράση του στα μουσικά δρώμενα είναι γνωστή σε όλους τους μουσικούς κύκλους, καθώς έχει δουλέψει με τους πιο σημαντικούς Έλληνες και ξένους μουσικούς όλων των ειδών. Είναι ο πρέσβης του εκλεπτυσμένου μουσικού γούστου και των μαγικών μελωδικών γραμμών που ωθούν τις Les Trois Femmes σε αυτήν την τόσο όμορφη μουσική περιπέτεια.

O Μάρκος Παπασηφάκις (Mark JosephPriest), είναι ο εμπνευστής των Les Trois Femmes. Το πάθος του για τη τζαζ και τα φωνητικά σύνολα, γέννησαν την ιδέα ενός συνόλου που παραπέμπει στα φωνητικά σύνολα της προπολεμικής περιόδου, όπως για παράδειγμα τις Andrews Sisters και άλλα παρόμοια σύνολα. Οι ενορχηστρώσεις είναι αυθεντικές και παρόλο που το σύνολο ερμηνεύει κυρίως μουσικές του 30 και του 40, ακούγονται σύγχρονες και μοντέρνες. Επίσης, εκτός από τις ενορχηστρωτικές του ικανότητες, είναι και ο κιθαρίστας των Les Trois Femmes, δημιουργώντας όλη την αρμονική ατμόσφαιρα του γκρουπ. Είναι τζαζίστας και μπλουζίστας ως μουσικός αλλά και στον τρόπο ζωής και σκέψης του. Ζώντας στην Αμερική, έχει παίξει και βιώσει τις μουσικές αυτές στην πηγή τους και αυτό τον καθιστά έναν από τους πιο αυθεντικούς καλλιτέχνες της εγχώριας (και όχι μόνο) μουσικής σκηνής.



ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μουσικό Βαγόνι Orient Express

κάθε Παρασκευή στις 21.30 (από 11/11/2022)

Γενική Είσοδος 18 Ευρώ

προαιρετικά: κρασί 4 Ευρώ / ποτό 7 Ευρώ / φαγητό από 5 Ευρώ

Προαγορά εισιτηρίων απαραίτητη:

- Ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets/music/les-trois-femmes-swinging-on-the-train/

- Τηλεφωνικά στο 11876 (viva)

- Φυσικά σημεία πώλησης viva (αφού προηγηθεί κράτηση ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 11876)

Επικοινωνία ArtsPR

Στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ λειτουργεί επίσης Wagon-Bar & Wagon Restaurant για φαγητό και ποτό. Κρατήσεις στα τηλ. 6937604988 & 2105298922 καθημερινά από 18.00 (εκτός Δε-Τρ.) και ηλεκτρονικά στο e-table.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Τηλ. 6937604988 & 2105298922 καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10.00 - 13.00

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός & από τη στάση Αγίας Μαρκέλλας (λεωφορεία 813, 026)

Δωρεάν Parking

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

www.totrenostorouf.gr

www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatre

https://twitter.com/ToTrenoStoRouf

https://instagram.com/ToTrenostoRouf

https://www.youtube.com/user/totrenostorouf








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια