Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα της Νανάς Σκαρτσίλα "Οι ρίζες του μανδραγόρα" από τις Εκδόσεις 24 γράμματα

 




Νανά Σκαρτσίλα
Οι ρίζες του μανδραγόρα
Σελίδες: 728, Τιμή: 26 ευρώ
ISBN: 978-618-201-707-4
Εκδόσεις 24 γράμματα

Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα της Νανάς Σκαρτσίλα «Οι ρίζες του μανδραγόρα» από τις Εκδόσεις 24 γράμματα.
Η ζωή της Ιουλίας ανατρέπεται όταν ανακαλύπτει ότι είναι υιοθετημένη. Γίνεται άλλος άνθρωπος. Και ξεκινάει την αναζήτηση της βιολογικής της μητέρας στην Ουγγαρία, ιδιαίτερα στο Σίοφοκ -μια πόλη δίπλα στη λίμνη Μπάλατον-, όπου έχει γεννηθεί, με απροσδόκητες εξελίξεις. Όταν η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο καταφέρνει να ξεφύγει… με όχι απαραιτήτως νόμιμα μέσα και επιστρέφει στην Αθήνα. Εκεί ανακαλύπτει την αγάπη της για τη λογοτεχνία.
Σε κάθε βιβλίο της οι ιστορίες βρίσκουν τη συγγραφέα και όχι το αντίθετο. Αρχίζει μια νέα αναζήτηση στην Πορτογαλία σ’ ένα πανέμορφο ψαροχώρι στις ακτές του Ατλαντικού, τη Ναζαρέ, για να βρει τον βιολογικό της πατέρα. Σε ένα απομονωμένο φρούριο δίπλα στο φάρο της Ναζαρέ, ανακαλύπτει ότι το να σκαλίζεις το παρελθόν δεν είναι πάντα καλή ιδέα. Στην Παλιά Αθήνα είναι θαμμένο ένα μυστικό που όταν έρθει στην επιφάνεια θα τη στοιχειώσει.
Παρουσιάζεται ανάγλυφος ο πίνακας της Αθήνας του 1913, μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, όπου φαντασία και πραγματικότητα περιπλέκονται, με τους ανθρώπους της εποχής, τις συνήθειες και την καθημερινότητά τους. Οι σουφραζέτες και οι αγώνες τους, οι λογοτέχνες που άφησαν το στίγμα τους, το Γλωσσικό Ζήτημα, οι μόρτηδες, ο αιματηρός πετροπόλεμος των νέων, μονομαχίες, καντάδες, κοινωνικές ανισότητες και φτωχομαχαλάδες, μοιραίοι έρωτες, δοξασίες και οιωνοί. Η Ιουλία θα ανακαλύψει τυχαία το φρικτό μυστικό που έχει σχέση με τις ρίζες της και την κατάρα που την ακολουθεί.
Μια ιστορία αγάπης με πολλές ανατροπές, μια ιστορία μυστηρίου και μυστικών που έρχονται στο φως από τα βάθη του χρόνου. Ένα ταξίδι στην Παλιά Αθήνα… με ένα τέλος εντελώς απρόβλεπτο.


Βιογραφικό
Η Νανά Σκαρτσίλα γεννήθηκε στο Αίγιο. Σπούδασε στη Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών κι εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας. Έχει δύο κόρες και ζει με την οικογένεια της στην Αθήνα. Της αρέσουν τα ταξίδια. Από κάθε τόπο που επισκέπτεται αντλεί υλικό για τα βιβλία της. Της έχει απονεμηθεί έπαινος για τη νουβέλα της «Έρνεστ Χέμινγουεϊ, ο άνθρωπος πίσω από τον μύθο» στον 9ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2020 του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. «Οι ρίζες του μανδραγόρα» είναι το τρίτο της μυθιστόρημα. Προηγήθηκαν τα «Φαίδρα. Μια γυναίκα, τρεις ζωές» (εκδ. Εντύποις, 2017) και «Το πέταγμα της πεταλούδας» (εκδ. 24 γράμματα, 2020).


Εκδόσεις 24 γράμματα, Λεωφ. Πεντέλης 77, Χαλάνδρι 152 34, Τηλ.: 210 612 70 74
info@24grammata.com, www.24grammata.com



Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα της Νανάς Σκαρτσίλα "Οι ρίζες του μανδραγόρα" από τις Εκδόσεις 24 γράμματα Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα της Νανάς Σκαρτσίλα "Οι ρίζες του μανδραγόρα" από τις Εκδόσεις 24 γράμματα Reviewed by techneskaitheamata on 1:56 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.