Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΓΟΗΤΕΙΑΣ

goiteia__stavroshabakis-32.JPG


Το έργο του Γιάννη Μαυριτσάκη «Η επίκληση της γοητείας» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ο Μωβ Σκίουρος - Mov Skiouros Publications, επιστρέφει στο Θέατρο Ροές.


Το έργο

Η επικληση της γοητείας. Πέντε επεισόδια. Επεισόδιο πρώτο. Ένας άνδρας και μια γυναίκα, μέσα στην αβεβαιότητα ενός τοπίου. Επεισόδιο δεύτερο. Ένας άνδρας και ένα κορίτσι, μέσα σ’ ένα φασματικό λεωφορείο. Επεισόδιο τρίτο. Ένας σκύλος και ένα ιπτάμενο θηρίο, μέσα στην αρένα. Επεισόδιο τέταρτο. Ένας άνδρας και ένας άλλος άνδρας, μέσα στο όριο της ακραίας εκπαίδευσης. Τελευταίο επεισόδιο. Ένα κορίτσι, μέσα στον καθρέφτη.


Σημείωμα σκηνοθέτη


Η αισθητική του θεατρικού έργου του Γ. Μαυριτσάκη αναδεικνύεται από τον ηθικό κώδικά που διέπει τόσο την ιστορία όσο και τα πρόσωπα-χαρακτήρες του έργου. Παράδοξο και ιδιαιτέρως θαυμαστό είναι ότι αυτός ο ηθικός κώδικας δημιουργεί μια ατμόσφαιρα θρίλερ και μυστηρίου η οποία συνήθως απουσιάζει από έργα ηθικής.


Το Κακό και το Καλό


Σε μια εποχή σαν τη δική μας η γοητεία του κακού διεκδικεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το καλό δεν απουσιάζει. Αλλά σε αυτή τη μάχη -που κατά μία έννοια θυμίζει τη σύγκρουση του Φάουστ με τον Μεφιστοφελή- η όψη του καλού είναι χλωμή και άρρωστη, το δε σώμα του ασθενικό και άνευρο.

Αντίθετα, οι άγγελοι του κακού, κυρίως άντρες, συγκεντρώνουν τις σπουδαιότερες αρετές της γνώσης, της σοφίας, της ομορφιάς και της επάρκειας. Τα επιχειρήματά τους, παρότι εγκληματικά και αξιοκατάκριτα, δεν παύουν να είναι ανατρεπτικά και επαναστατικά.Συγγραφέας: Γιάννης Μαυριτσάκης

Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη

Σκηνικά -κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Φωτιστικός σχεδιασμός: γιαννης δρακουλαρακος & Ρούλα Πατεράκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Ευανθία Κουρμούλη

Βοηθός σκηνογράφου: Κωνσταντίνα Μαρδίκη , Ρίτα Λυτού

Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης

Video trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Ερμηνεύουν: Σπύρος Βάρελης, Αλέξης Διαμαντής, Θανάσης Δόβρης, Μαρία Ζορμπά, Νίκος Μαυράκης, Ιρένα Οικονόμου, Κώστας Σερίφης, Τσιμάρας ΤζανάτοςΤο παιδί: Μαρίνα Σαΐνη,Μικρό σύνολο πνευστών: Πόλυ Θάνου, Θάνος ΧατζόπουλοςΘέατρο ΡΟΕΣ - Roes Theater

Ιάκχου 16, ΓκάζιΠΡΕΜΙΕΡΑ

16 Νοεμβρίου 2018
Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΓΟΗΤΕΙΑΣ Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΓΟΗΤΕΙΑΣ Reviewed by techneskaitheamata on 12:47 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.