Η σημασία για την φωτογραφία στα όνειρα

φωτογραφία στα όνειρα



Λοιπόν, ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψω κάτι. Κάθε φορά που δεν ξέρω τι να γράψω,κάνω μία αναζήτηση στο Google γύρω από την φωτογραφία, για να πάρω καμία ιδέα. Σήμερα λοιπόν, αυτό που μου έβγαλε ως πρώτο αποτέλεσμα ήταν, «φωτογραφία ονειροκρίτης». Δεν θα πω ψέματα, το άνοιξα!Και θα μου πεις τώρα, τι το τόσο ενδιαφέρον μπορεί να έλεγε; Και επίσης τι να γράψεις σε ένα άρθρο, για την φωτογραφία στα όνειρα;

Κι όμως,διαβάζοντας για την φωτογραφία στα όνειρα,έκανα μερικές σκέψεις για το πώς οι φωτογραφίες καταγράφονται στο υποσυνείδητο μας. Και θα μου πεις, γιατί πιστεύεις στα όνειρα; Και θα σου απαντήσω. Ακόμα κι αν δεν πιστεύω, το ότι υπάρχουν αρκετές ομολογουμένως, εξηγήσεις για το τι μπορεί να σημαίνει να δεις στον ύπνο σου φωτογραφίες, αυτομάτως μας δίνει μία εικόνα για το τι αποτύπωμα μας αφήνει η έννοια της φωτογραφίας στην καθημερινή μας ζωή.

Όταν ας πούμε λέει ο συντάκτης ενός τέτοιου άρθρου, «αν ονειρευτείς ότι δίνεις ή παίρνεις φωτογραφία, ο έρωτας που νιώθεις για κάποιο πρόσωπο βρίσκει ανταπόκριση.» αυτό δεν μπορεί παρά να έχει να κάνει με την πίστη μα,ς ότι η φωτογραφία είναι ανταπόκριση. Αν είσαι φωτογράφος, ανταποκρίνεσαι στην ανάγκη σου να αποθανατίσεις κάτι. Αν πάλι είσαι αυτός που φωτογραφίζεται, ανταποκρίνεσαι στο κάλεσμα του φωτογράφου. Θα μπορούσαμε βέβαια απλά να πούμε πως η φωτογραφία, είναι ένα πάρε δώσε. Παίρνεις ερέθισμα ,δίνεις αποτέλεσμα, αφήνεις αποτύπωμα.

Ωστόσο, αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση από όλα, ήταν η αμέσως επόμενη διαπίστωση. Ο συντάκτης συνεχίζει λέγοντας «Επίσης, αν ονειρευτείς ότι βλέπεις φωτογραφίες των προγόνων σου (πχ με τους γονείς ή τους παππούδες σου), θα έχεις μεγάλη πρόοδο στις δουλειές, στις σπουδές και στις σχέσεις σου με τους άλλους.» Εγώ εκεί μπερδεύτηκα. Οι πρόγονοι μας είναι ας πούμε γούρι; Δηλαδή, αν δω τους γονείς μου θα μου φέρουν τύχει στη δουλειά. Δυσκολεύτηκα να καταλάβω την υποσυνείδητη σύνδεση αυτών των δύο. Δεν την βρήκα δηλαδή, αλλά δεν μπορώ να μην διακρίνω πίσω από αυτή την σύνδεση την κοινωνική και οικογενειακή καταπίεση σε σχέση με την επιτυχία στη δουλειά ,στις σπουδές , στη ζωή.

φωτογραφία στα όνειρα

Στην συνέχεια ο συντάκτης μας ενημερώνει πως αν δούμε στον ύπνο μας ότι κοιτάζουμε φωτογραφίες του αγαπημένου μας προσώπου, η σχέση μας θα καταλήξει σε γάμο. Κορίτσια ραφτείτε! Επιπλέον ,αν δούμε φωτογραφίες με νυφικό επίσης θα παντρευτούμε. Εντάξει, αυτό το λες και προφανές.

φωτογραφία στα όνειρα



«Αν δεις όνειρο ότι φωτογραφίζεις με δική σου μηχανή, σύντομα θα βιώσεις ένα μεγάλο έρωτα και χαρούμενη σεξουαλική ζωή.» λέει παρακάτω το εν λόγω site. Αυτό εγώ ως μόνιμα ερωτευμένη με την φωτογραφία, θα το σχετίσω με την χαρά και το πάθος που μας προσφέρει η δημιουργία που θα μπορούσε να παρομοιαστεί με αυτή του έρωτα.

Αυτά ήταν μερικά από τα δικά μου πορίσματα σε σχέση με την φωτογραφία στα όνειρα. Αυτό που βασικά θέλω να πω,έχει είναι ότι ακόμα κι αν δεν πιστεύουμε στα όνειρα –που προσωπικά δεν πιστεύω- αυτές οι εξηγήσεις κάτι δείχνουν για τον ψυχισμό και την κοινωνία μας.
Η σημασία για την φωτογραφία στα όνειρα Η σημασία για την φωτογραφία στα όνειρα Reviewed by techneskaitheamata on 8:04 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.