Sponsor Advertise

Εποχή για χειμωνιάτικες φωτογραφίες

χειμωνιάτικες φωτογραφίες



Επιτέλους αγαπημένοι μου, ήρθε ο χειμώνας! Και λέω επιτέλους γιατί, για μένα ο χειμώνας είναι η αγαπημένη μου εποχή. Και ξέρω ναι βρέχει –υπέροχο- και για τους περισσότερους αυτό είναι πρόβλημα. Για μένα, όχι. Αν κι εσείς δεν αγαπάτε τον χειμώνα, είστε εδώ για να τον αγαπήσετε!

Και αυτό γιατί ήρθα εδώ για να σας πω, πόσο κατάλληλη εποχή για φωτογραφίες είναι, ο χειμώνας.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Θέλω να σας πω ότι οι μουντές μέρες, δίνουν πάντα έναν πιο δραματικό τόνο στις φωτογραφίες σας. Η έλλειψη φωτός, δίνει αυτή την μελαγχολία που συναντάς και σε δραματικές ταινίες. Επιπλέον, πρέπει να ξέρετε ότι οι μουντές μέρες είναι καλύτερες για φωτογραφίες, από τις φωτεινές. Δεν μιλάω φυσικά για βροχερές μέρες, όπου αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Η έλλειψη λοιπόν, του φωτός βοηθά στο να μην υπάρχουν πολλές σκιές στο θέμα που φωτογραφίζεις. Έτσι, τις ηλιόλουστες μέρες πρέπει να επιστρατεύσεις περισσότερη τεχνική και να έχεις ενδεχομένως μεγαλύτερη πείρα, για να μην βγουν φωτογραφίες με έντονες σκιές στα πρόσωπα. Αν, δηλαδή, είστε αρχάριοι καλύτερα να βγείτε για εξάσκηση ένα χειμωνιάτικο πρωινό, έτσι ώστε να δυσκολευτείτε λιγότερο.

Ωστόσο, φεύγοντας από τα πολύ πρακτικά θα ήθελα να πούμε για μερικά άλλα πράγματα, που κάνουν αυτή την εποχή μια ευκαιρία, για ιδιαιτέρα ατμοσφαιρικές χειμωνιάτικες φωτογραφίες.

Η βροχή:

Πέρα από την τεχνική δυσκολία που είναι το προφανές-Θα βραχεί η κάμερα!- η βροχή μπορεί να σου χαρίσει μοναδικές εικόνες. Ρύθμισε την μηχανή σου, ώστε να παγώνει την κίνηση και βγές να φωτογραφίσεις την βροχή. Αν είναι και βράδυ και φωτογραφίσεις την βροχή που πέφτει μπροστά από τα φώτα του δρόμου, έχεις μία τουλάχιστον φανταστική instagram –ικη φωτογραφία. Αν ακόμα μένεις σε παραθαλάσσιο μέρος, αξίζει να παρατηρήσεις και να καταγράψεις την πτώση της βροχή στην θάλασσα. Και φυσικά το προσωπικό μου αγαπημένο. Οι βρεγμένοι δρόμοι! Οι βρεγμένοι δρόμοι και τα φώτα των αμαξιών που αντανακλώνται πάνω τους. Δεν ξέρω για εσάς πάντως αυτή η εικόνα εμένα μου δίνει μια πολύ γλυκιά ατμόσφαιρα μέσα σε ένα εντελώς αστικό τοπίο.


χειμωνιάτικες φωτογραφίες



Τα φύλλα:

Δεν θα πω πολλά γιατί αφενός είναι κλασσικό, αφετέρου, εντάξει τα πορτοκαλιά πεσμένα φύλλα στους δρόμους είναι πιο έντονα το φθινόπωρο, αλλά δίνουν σίγουρα μια άλλη αίσθηση στις χειμωνιάτικες φωτογραφίες σας.

χειμωνιάτικες φωτογραφίες



Τα Χριστούγεννα:

Εε ναι, προφανώς! Τα Χριστούγεννα είναι η πιο ωραία γιορτή του χρόνου. Και όχι γιατί δεν έχουμε δουλειές, και τρώμε συνέχεια. Αλλά γιατί οι χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες, είναι πάντα μαγικές. Θες τα φωτάκια και γενικότερα το στολισμένο τοπίο, θες τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα αυτή η εποχή του χρόνου, αξίζει και για τις εικόνες που μπορεί να σου προσφέρει. Πάρε τους φίλους σου και βγάλε τους, για νυχτερινή φωτογράφιση στην στολισμένη πόλη!

χειμωνιάτικες φωτογραφίες

Δεν ξέρω αν σας έπεισα! Πραγματικά το εύχομαι, γιατί για μένα ο χειμώνας είναι μια πολύ ξεχωριστή εποχή, κυρίως για αυτές τις χειμωνιάτικες φωτογραφίες που σου προσφέρει. Βγείτε, λοιπόν, τώρα που χειμωνιάζει και αιχμαλωτίστε αυτές τις τόσο ξεχωριστές στιγμές!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια