Άρθουρ Μίλερ : «Αν βλέπω πώς τελειώνει, μπορώ να δουλέψω προς τα πίσω.»

Άρθουρ Μίλερ



Ο Άρθουρ Μίλερ είναι ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς θεατρικούς συγγραφείς. Γεννήθηκε 17 Οκτωβρίου 1915 στη Νέα Υόρκη. Το 1935 θα αρχίσει να σπουδάζει στη Δημοσιογραφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, από όπου θα αποφοιτήσει του 1937. Το 1936 θα τιμηθεί με το 1ο βραβείο Χόπγουντ για το θεατρικό έργο «No Villain». Το 1947 ανεβαίνει το θεατρικό «Ήταν όλοι τους παιδιά μου». Με το συγκεκριμένο θεατρικό έργο ο Άρθουρ Μίλερ θα γίνει ευρέως γνωστός και θα κερδίσει το Βραβείο Δράματος των Κριτικών της Νέας Υόρκης και το Βραβείο Ντόναλντσον. Το 1956 θα παντρευτεί την ηθοποιό Μέρλιν Μονρόε, με την οποία θα χωρίσουν το 1961. Ένα χρόνο μετά θα παντρευτεί την Ίγκε Μόρατ με την οποία θα κάνουν μια κόρη. O Μίλερ μας χάρισε σημαντικά θεατρικά έργα μεταξύ των οποίων «Ο Θάνατος του Εμποράκου», «Ήταν όλοι τους παιδιά μου», «Το τίμημα» κ.α. Μέσα από τα έργα τους μας μίλησε για την προδοσία, την ιδιοκτησία, τις συγκρούσεις και πολλά ακόμα. Ας δούμε μερικά αποφθέγματα του Άρθουρ Μίλερ.
Η προδοσία είναι η μόνη αλήθεια που μένει.
Ποτέ μην παλεύεις τίμια με έναν ξένο, νεαρέ. Ποτέ δεν θα βγεις από τη ζούγκλα μ’ αυτόν τον τρόπο.
Εξειδικεύεσαι σε κάτι, μέχρι που μια μέρα συνειδητοποιείς ότι αυτό εξειδικεύεται σε σένα.
Δουλεύεις μια ζωή να ξεπληρώσεις ένα σπίτι. Στο τέλος είναι δικό σου και δεν υπάρχει κανένας να ζήσει σ’ αυτό.
Ίσως για το μόνο που μπορεί να ελπίζεις, είναι στο τέλος να μετανοιώσεις για τα σωστά πράγματα

Ο Άρθουρ Μίλερ έγραψε έργα για το θέατρο αλλά και για το κινηματογράφο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής ταινίες «Από Δευτέρα σε Δευτέρα», «Ψηλά από την γέφυρα» κ.α. Επίσης, έγραψε και αρκετά βιβλία, μερικά από αυτά είναι «Focus» (1945), «The Misfits» (1957) κ.α. Στις 10 Φεβρουαρίου του 2005 χάσει την μάχη με τον καρκίνο.
Άρθουρ Μίλερ : «Αν βλέπω πώς τελειώνει, μπορώ να δουλέψω προς τα πίσω.» Άρθουρ Μίλερ : «Αν βλέπω πώς τελειώνει, μπορώ να δουλέψω προς τα πίσω.» Reviewed by techneskaitheamata on 5:26 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.