Ο Ransom Riggs και φωτογραφίες που έγιναν βιβλίο

Ransom Riggs



Τι σχέση έχει ο συγγραφέας Ransom Riggs με την φωτογραφία;

Λοιπόν αυτή την εβδομάδα αποφάσισα να σας μιλήσω, για κάτι που μπορεί αρχικά να μην μοιάζει αμιγώς φωτογραφικό, αλλά θα μπορούσε να γίνει. Και αυτό δεν είναι, άλλο από ένα βιβλίο. Αλλά όχι ένα οποιοδήποτε βιβλίο. Είναι ένα βιβλίο που βασίζεται σε μία συλλογή ασπρόμαυρων φωτογραφιών του Αμερικάνου συγγραφέα Ransom Riggs. Και αυτό είναι το βιβλίο “Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά” .Οι οποίες παρουσιάζονται στο βιβλίο ως οι φωτογραφίες που σύλλεξε ο πρωταγωνιστής από τη διαμονή του στη «Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά».

Και επειδή προφανώς δεν καταλαβαίνεται τι είναι αυτή η στέγη ας κάνουμε μία μικρή αναφορά στην ιστορία του βιβλίου :
«Ο Jacob Portman είναι ένας 16χρονος έφηβος, αστείος, ευφυής κι όχι τόσο συνηθισμένος όσο νομίζει. Πολύ αγαπημένος με τον παππού του, Abraham, ο οποίος πάντοτε τον γέμιζε με φανταστικές ιστορίες των νεανικών του χρόνων, πίστευε την κάθε του αφήγηση χτίζοντας έτσι την ελπίδα ύπαρξης ενός κρυφού υπερφυσικού κόσμου. Μεγαλώνοντας o Jacob και όντας πια ρεαλιστής, άρχισε να αμφισβητεί αυτές τις ιστορίες… Μέχρι που ο λατρεμένος του παππούς πεθαίνει με ανεξήγητο τρόπο. Τότε όλα αλλάζουν για τον Jacob. Πληγωμένος αλλά κι αποφασισμένος συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που έλαβε ποτέ από τον παππού του, κι ακολουθώντας τα στοιχεία, καταλήγει σε ένα νησί στις ακτές της Ουαλίας, ένα νησί που φαίνεται εκτός χρόνου, ανεξάρτητο από τον υπόλοιπο κόσμο. Εκεί, ανακαλύπτει το κτίριο που κάποτε ήταν η «Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά» κι εξερευνώντας διαπιστώνει πως οι αφηγήσεις του ηλικιωμένου Abraham για αυτό το παράξενο σπίτι και τους ενοίκους του, ίσως να μην ήταν απλές ιστορίες φαντασίας. Όλα αυτά τα παράδοξα γεγονότα δημιουργούν στον Jacob την υποψία πως σε αυτό το νησί υπάρχουν πολλά σκοτεινά μυστικά τα οποία πρέπει να ανακαλύψει.»
Ransom Riggs



Επιπλέον αυτό που ακόμα δεν έχω πει είναι ότι αυτό το βιβλίο έχει γίνει και ταινία.

Έτσι λοιπόν μερικές φωτογραφίες άσχετες μεταξύ τους συνδέθηκαν για να δημιουργήσουν μία περίεργη ιστορία που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλή. Εμένα προσωπικά με συναρπάζει το πώς μπορείς έχοντας μερικές άσχετες φωτογραφίες να συλλάβεις μία έξυπνη ιστορία μυστηρίου. Και αυτό νομίζω αναγνωρίζω και θαυμάζω στον Ransom Riggs. Το γεγονός ότι έπλεξε ένα ολόκληρο σενάριο γύρω από φωτογραφίες. Και βέβαια το πιο συναρπαστικό αυτές οι φωτογραφίες έγιναν βιβλίο και αυτό το βιβλίο έγινε ταινία. Περάσαμε δηλαδή από την εικόνα στον λόγο και έπειτα πάλι στην εικόνα.
Ransom Riggs
Δεν ξέρω αν σας έκαψα με τις φωτογραφικό-λογοτεχνικές μου αναζητήσεις. Εύχομαι μετά από το παραλήρημα μου αυτό να θέλετε να διαβάσετε το βιβλίο και να δείτε τις εικόνες του.


Ο Ransom Riggs και φωτογραφίες που έγιναν βιβλίο Ο Ransom Riggs και φωτογραφίες που έγιναν βιβλίο Reviewed by techneskaitheamata on 8:46 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.