Γλυπτά από... ιδρώτα αθλητών στο «Sweat Athens»





Από τις 13 Νοεμβρίου η Στέγη παρουσιάζει μια ιδιαίτερη έκθεση που θα μας κάνει να ιδρώσουμε...

Το Sweat Athens της Άλις Ποτς χρησιμοποιεί κάθε σταγόνα από τον ιδρώτα αθλητών και χορευτών και τον κάνει κρυστάλλινα γλυπτά σε μια κουζίνα όπου ο ιδρώτας μας μπορεί να γίνει κρυστάλλινο αντικείμενο τέχνης.

Καθώς ο​​​ ιδρώτας είναι μια αντίδραση, μια έκκριση χημικών ουσιών που συνδέεται με τη θερμότητα, με το πάθος, με τη σωματική προσπάθεια, οδήγησε την Άλις Ποτς να δημιουργήσει μια αισθητική εξερεύνηση που αγγίζει τη χημεία και την ομορφιά αυτής της εντροπίας. Έτσι έφτιαξε μια συλλογή κρυστάλλινων αντικειμένων τέχνης που δημιούργησε στο μεταπτυχιακό της στο Royal College of Art από ιδρώτα αθλητών και χορευτών και έρχεται να μας την παρουσιάσει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση έως τις 27 Νοεμβρίου σε επιμέλεια του Σταύρου Καρέλη.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν του Sweat Athens το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρατηρήσει πώς ο ιδρώτας γίνεται κρυστάλλινο αντικείμενο τέχνης στην κουζίνα/εργαστήριο και συγχρόνως θα έχει την ευκαιρία να χορέψει στοστον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης κατά τη διάρκεια της Έκθεσης.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα χορέψετε ή θα γυμναστείτε μην αφήσετε ούτε στάλα από τον ιδρώτα σας να πάει χαμένη, γιατί όπως λέει και η Ποτς που επικεντρώνεται πάνω στην εξερεύνηση της σύγκλισης μεταξύ της Μόδας, της Επιστήμης και του ανθρώπινου σώματος: «Κάποια μέρα θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε τα δικά μας αξεσουάρ πάνω στο δέρμα μας».

Μάλιστα ​​​​η απόφοιτος του τμήματος μόδας και καινοτομίας του Royal College of Arts στο Λονδίνο θα έχει την ευκαιρία να ζήσει στην Αθήνα για έναν ολόκληρο χρόνο, ως Onassis Fellow, μελετώντας τα ανθρώπινα υγρα και τον ιδρώτα ως τέχνη, διερευνώντας περαιτέρω την ανθρώπινη αθλητική ανατομία, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, καθοδηγούμενη από την ιστορία της Αθήνας, τις καταβολές των Ολυμπιακών αγώνων, το σώμα και τον ιδρώτα.

Κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε της Αθήνας, η Άλις Ποτς παρουσιάζει στο ξενοδοχείο Esperia Palace (Σταδίου 22), ένα έργο της που αναδεικνύει το εναλλακτικό μέλλον του design και videos που απεικονίζουν όσα συμβαίνουν στην έκθεσή της στη Στέγη.

Συντελεστές
Επιμέλεια: Σταύρος Καρέλης
Συντονισμός: Κωνσταντίνα Σουλιώτη
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έκθεσης: Mark Boyce
Κείμενα: Sarah Mower
Φωτογραφίες: Nick Knight
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107
14 – 27 Νοεμβρίου 2018
Εκθεσιακός Χώρος -1 | 18:00 – 22:00
Εγκαίνια: Τρίτη 13 Νοεμβρίου | 19:00
Είσοδος ελεύθερη
Γλυπτά από... ιδρώτα αθλητών στο «Sweat Athens» Γλυπτά από... ιδρώτα αθλητών στο «Sweat Athens» Reviewed by techneskaitheamata on 7:40 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.