Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία όλων των εποχών





Ο Δεκέμβριος έχει μπει πλέον για τα καλά και κάθε μέρα είμαστε όλο και πιο κοντά στην πιο υπέροχη εποχή του χρόνου! Είτε είστε από τους φανατικούς των γιορτών που μετράνε τις μέρες αντίστροφα ήδη από τον Οκτώβριο είτε απλώς αγαπάτε αυτό το Χριστουγεννιάτικο κλίμα που είναι πλέον διάχυτο σε κάθε γωνιά της πόλης, η παρακάτω λίστα με τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία όλων των εποχών θα σας προετοιμάσει κατάλληλα για τις γιορτινές μέρες που έρχονται.


Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (Charles Dickens)
καλύτερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία



Ένα από τα πιο γνωστά κλασικά παραμύθια των Χριστουγέννων εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Ο γερο-στριμμένος, τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ τη νύχτα της Παραμονής των Χριστουγέννων δέχεται την επίσκεψη τριών πνευμάτων, αυτών του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Μετά από ένα ολονύχτιο «ταξίδι» στο χρόνο, ξυπνά έχοντας αποφασίσει να μετατραπεί στον ευχάριστο και γενναιόδωρο άνθρωπο που έπρεπε να είναι εξ αρχής.


Το κοριτσάκι με τα σπίρτα (Hans Christian Andersen)
καλύτερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία



Φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο αγαπημένος Δανός συγγραφέας όλων των, μικρών και μεγάλων, παιδιών. Εδώ περιγράφει την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, που περνά το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο δρόμο προσπαθώντας, χωρίς επιτυχία, να πουλήσει σπίρτα στους περαστικούς. Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο συγκινητικά αναγνώσματα για αυτή την περίοδο του χρόνου.


Πολικό Εξπρές (Chris Van Allsburg)
καλύτερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία



Γνωστό σε όλους μας από την ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων, το Πολικό εξπρές πρωτοκυκλοφόρησε το 1985 σε μορφή νουβέλας από τον Chris Van Allsburg. Πρόκειται για το απίστευτο ταξίδι ενός αγοριού ως τον Βόρειο Πόλο σε αναζήτηση της αλήθειας για την ύπαρξη ή μη του Άγιου Βασίλη.



Γράμματα από τον Αϊ Βασίλη (J. R. R. Tolkien)
καλύτερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία



Ο αγαπημένος συγγραφέας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του «Χόμπιτ» μας δείχνει μια πιο τρυφερή του πλευρά μέσα από αυτό το όμορφο βιβλίο. Για χρόνια τα παιδιά του Tolkien λάμβαναν κάθε χρόνο ένα γράμμα από τον Άγιο Βασίλη όπου τους εξιστορούσε τις περιπέτειες του για φέτος. Όλες αυτές οι επιστολές ενώθηκαν και συνέθεσαν το πιο γλυκό βιβλίο για την περίοδο των γιορτών.



Η βασίλισσα του χιονιού (Hans Christian Andersen)
καλύτερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία



Μια λίγο διαφορετική ιστορία, γεμάτη ξόρκια και μάγισσες, ίσως πιο τρομαχτική από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο Andersen. Ένα μικρό αγόρι, τυλιγμένο από τα μάγια της Βασίλισσας του Χιονιού, την ακολουθεί στο ψυχρό παλάτι της εγκαταλείποντας την αγαπημένη του. Εκείνη, όμως, προσπαθεί πάση θυσία να τον ξαναφέρει κοντά της.



Η περιπέτεια του πολύτιμου λίθου (  Sir Arthur Conan Doyle)
καλύτερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία



Οι φαν του μυστηρίου, φυσικά, δεν είναι λίγοι και δεν θα μπορούσαν να μείνουν παραπονεμένοι φέτος τις γιορτές. Σε αυτό το βιβλίο, ο πολυδιαβασμένος ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς λύνει ακόμα μία υπόθεση που, όμως, διαθέτει μια χριστουγεννιάτικη νότα.



Άγια Νύχτα: Η ιστορία της χριστουγεννιάτικης εκεχειρίας του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου (Stanley Weintraub)
καλύτερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία

Αντικειμενικά, το καλύτερο έμεινε για το τέλος. Το 1914 τα πρώτα Χριστούγεννα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου οι στρατιώτες στα χαρακώματα της Βόρειας Γαλλίας έκαναν μια αυθόρμητη, αυτοσχέδια ανακωχή για να γιορτάσουν τις Θείες μέρες. Βρετανοί και Γερμανοί, άνθρωποι που λίγο πριν προσπαθούσαν να εξοντώσουν ο ένας τον άλλο, ανταλλάσσουν δώρα και ευχές και παίζουν ποδόσφαιρο το πρωί των Χριστουγέννων. Αυτή την πραγματική ιστορία αναλύει ο Weintraub, δίνοντας φως σε ένα κάπως διαφορετικό χριστουγεννιάτικο θαύμα.


Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία όλων των εποχών Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία όλων των εποχών Reviewed by techneskaitheamata on 3:45 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.