3 εκθέσεις φωτογραφίας που πρέπει να πάτε το 2019





Οσονούπω φεύγει το 2018 και καλωσορίζουμε με τις καλύτερες προσδοκίες το 2019. Φαντάζομαι οι περισσότεροι από εσάς θα βάζετε στόχους που θα θέλατε να πετύχετε μέσα στην νέα χρονιά. Με αφορμή αυτό λοιπόν εγώ είμαι εδώ για να διευρύνω τους πολιτιστικούς σας ορίζοντας. Και πως θα γίνει αυτό; Θα σας μιλήσω για 3 εκθέσεις φωτογραφίας που μπορείτε-και πρέπει- να επισκεφθείτε το 2019. Μερικές από αυτές –ας μην γελιόμαστε- έχουν ξεκινήσει από το 2018 ,αλλά τη νέα χρονιά έχετε μία ευκαιρία να πάτε αν δεν έχετε πάει.

νούμερο 1: «Φωτογραφίες της Δράμας και του υπέροχου κόσμου της»

Μία έκθεση που λαμβάνει χώρα στο Μουσείο Μπενάκη και έχει ξεκινήσει ήδη από τις 6 Δεκέμβρη αλλά διαρκεί μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Είναι μία έκθεση που προβάλει την ομορφιά της Δράμας ως πρωτεύουσας της Ανατολικής Μακεδονίας. Φυσικά , δεν στοχεύει μόνο στην οπτική απόλαυση μέσω των εικόνων αλλά έχει και στόχο να γνωρίσει στο ευρύ κοινό μία τόσο όμορφη περιοχή όπως είναι η Δράμα. Είναι μία καλή ευκαιρία ,αν βρίσκεστε στην Αθήνα να την επισκεφτείτε.

πηγή: https://www.maxmag.gr/wp-content/uploads/2017/06/Φωτογραφία-για-το-διήγημα.jpg

νούμερο 2: «Με το βλέμμα του κατακτητή»

Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση η οποία γίνεται στο Φετιχιέ Τζαμί στην Ρωμαϊκή Αγορά. Έχει ξεκινήσει από τις 19 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί έως και τις 30 Ιουνίου. Το πολύ ενδιαφέρον και ξεχωριστό σε αυτή την έκθεση είναι ότι είναι μία συλλογή φωτογραφιών Γερμανών στρατιωτών που υπηρέτησαν τη θητεία τους στην Ελλάδα τα χρόνια της γερμανικής κατοχής. Στην ουσία μέσα από αυτή τη δουλειά μπορείς να δεις τον τρόπο που έβλεπαν αυτοί οι άνθρωποι ,οι «κατακτητές» την Ελλάδα. Η έκθεση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και εγκαινιάζεται την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018.

2019

πηγή: dionios.blogspot

νούμερο 3: “Black and White”

Όπως ήδη γνωρίζουμε η ασπρόμαυρη φωτογραφία έχει ένα μεγάλο κοινό που την υπηρετεί με πάθος. Έτσι, η Blank Wall Gallery ξεκινάει τις εκθέσεις του 2019 με μία έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας. Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν ασπρόμαυρα έργα τους. Λόγω του μεγάλου κοινού και του πάθους που αναφέραμε και νωρίτερα η έκθεση έχει πολλούς συμμετέχοντες. Η θεματολογία ποικίλει αλλά η έλλειψη χρώματος είναι το βασικό θέμα γύρω από το οποίο θα γυρνούν όλα τα έργα. Η έκθεση θα διαρκέσει για περιορισμένο χρόνο. Θα είναι από τις 4 έως τις 16 Ιανουαρίου. Οπότε, καλό θα ήταν να μην την χάσετε.

2019

πηγή :https://www.maxmag.gr/wp-content/uploads/2018/12/wp1938057.jpg

Αυτές ήταν 3 από τις εκθέσεις που αξίζει να επισκεφτείτε το 2019. Θα σας χαρίσουν σίγουρα μεγάλη έμπνευση για την τέχνη σας και κάποιες ποιοτικές ώρες πολιτιστικής δραστηριότητας.
3 εκθέσεις φωτογραφίας που πρέπει να πάτε το 2019 3 εκθέσεις φωτογραφίας που πρέπει να πάτε το 2019 Reviewed by techneskaitheamata on 6:46 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.