Το “The Quest” κοιτάζει μέσα από την κλειδαρότρυπα της παράστασης “Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς”

49638316_294753201185220_4798397244740993024_n

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Αργύρης Σ. Μάρδας έχει βαλθεί να βρει τα μικρά θεατρικά διαμάντια και να μας τα παρουσιάσει με έναν νέο, φρέσκο και απολαυστικό τρόπο.

“Ψάχνοντας να βρω το μέλλον του θεάτρου έπεσα πάνω σε μικρά αριστουργήματα και αποφάσισα να σας τα παρουσιάσω. Σας προσκαλώ να έρθετε μαζί μου σε αυτή την αναζήτηση και να τα απολαύσετε μαζί μου γνωρίζοντας αυτούς τους νέους δημιουργούς που θα μας απασχολήσουν σίγουρα και στο μελλον!” Αργύρης Σ. Μάρδας

Αυτή τη φορά κρυφοκοίταξε από την κλειδαρότρυπα της θεατρικής παράστασης “Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς” και μας προτείνει να το κάνουμε κι εμείς!

Λίγα λόγια για το έργο

Οι ηθοποιοί Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς, στην πρώτη τους συνεργασία, ξετυλίγουν όλη την υποκριτική τους γκάμα επί σκηνής, τόσο σε κωμικό όσο και σε δραματικό επίπεδο, ενσαρκώνοντας όλους τους ρόλους του διηγήματος, σ’ ένα θεατρικό παιχνίδι το οποίο -αντιμάχοντας τον τίτλο- σφύζει από Ζωή! Ο Τολστόι, μέσω αυτού του έργου του, επιχειρεί ένα προσκύνημα στον Θάνατο, αντιλαμβανόμενος εις βάθος τη σημασία της μνήμης Θανάτου. Το να θυμάται δηλαδή ο άνθρωπος ότι είναι θνητός, ότι θα ‘ρθει η στιγμή που θα πεθάνει. Και τότε, το μόνο που θα ορθωθεί μπροστά του, θα είναι το ΠΩΣ έζησε. Αυτή η σκέψη κάθε άλλο παρά λυπηρή είναι αν ο άνθρωπος καταφέρει να ζήσει «όπως πρέπει να ζει ο Άνθρωπος».




Συντελεστές

Κείμενο: Leo Tolstoy

Μετάφραση από τα ρωσικά: Παύλος Στεφάνου

Θεατρική διασκευή/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά/Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης

Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Οικονόμου

Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη

Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα

Φωτογραφίες: Γιώργος Σακκάς

Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης

Promo video: Κώστας Γεραμπίνης

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Παραγωγή: A PRIORI www.a-priori.gr

Παίζουν οι: Γιώργος Γαλίτης & Θανάσης Κουρλαμπάς

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.30
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι, 2103428650
Το “The Quest” κοιτάζει μέσα από την κλειδαρότρυπα της παράστασης “Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς” Το “The Quest” κοιτάζει μέσα από την κλειδαρότρυπα της παράστασης “Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς” Reviewed by techneskaitheamata on 7:36 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.