«Η ζωή μου στην τέχνη» με 2 έξτρα παραστάσεις λόγω μεγάλης επιτυχίας στο Θέατρο 104

Η ζωή ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ (4)



Η κωμωδία καταστάσεων «Η ζωή μου στην τέχνη» του Andrew Cowie, που παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 στο Θέατρο 104, σε μετάφραση Κατερίνας Βαϊμάκη και σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, θα πραγματοποιήσει δύο έκτακτες επιπλέον παραστάσεις το Σάββατο και την Κυριακή, 6 και 7 Απριλίου στις 21:15.

Τρεις άνθρωποι. Μία παράσταση. Ένα ερωτικό τρίγωνο που ο καθένας κοιτά προς… διαφορετική κατεύθυνση.

Ο Γκράχαμ, ένας νεαρός σκηνοθέτης που ανεβάζει τον «Δον Ζουάν», είναι κρυφά ερωτευμένος με τον πρωταγωνιστή του, Στίβεν, ο οποίος φαντασιώνεται τη συμπρωταγωνίστρια του, Ρεβέκκα, αλλά εκείνη έχει την προσοχή της στραμμένη στον λάθος άντρα…

Μυστικά, εξομολογήσεις, αποκαλύψεις μέσα και έξω από το θέατρο. Τα όρια ανάμεσα στη ζωή και την τέχνη μπερδεύονται. Ένα έργο μέσα στο έργο. Τι συμβαίνει όταν οι ηθοποιοί αρχίζουν να ταυτίζονται με το ρόλο τους; Πώς μπορεί κανείς να σκηνοθετήσει την ίδια τη ζωή;

Μία καυστική κωμωδία που με αφορμή τον μικρόκοσμο του θεάτρου βάζει στο μικροσκόπιο τις ανθρώπινες σχέσεις, το ζωτικό μας ψεύδος και την ανάγκη μας να αλλάζουμε συνεχώς προσωπεία προκειμένου να κερδίσουμε την αγάπη και την αποδοχή. Τελικά μήπως δεν σταματάμε ποτέ να παίζουμε θέατρο;



Ο Andrew Cowie τοποθετεί τους ήρωες του στην καρέκλα του ψυχολόγου αποκαλύπτοντας τους φόβους, τις ελπίδες και τις σεξουαλικές επιθυμίες τους. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Birmingham τον Ιούλιο του 1998. Έκτοτε έχει παιχτεί σε διάφορες χώρες αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.
Η ζωη μου στην τεχνη (1)




Έγραψαν για την παράσταση:

Ο σκηνοθέτης Θοδωρής Βουρνάς, με σύμμαχο τη ρέουσα και θεατρικότατη μετάφραση της Κατερίνας Βαϊμάκη, έφτιαξε μία εύρυθμη παράσταση, που σε κρατάει σε εγρήγορση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό χαρίζοντας σου απλόχερα το γέλιο. (…) Το μεγάλο ατού της ωστόσο είναι οι τρεις ηθοποιοί της, που, έχοντας κατακτήσει μία φοβερή χημεία επί σκηνής, μοιάζουν να παίζουν την κωμωδία στα δάχτυλα χωρίς υπερβολές και «ευκολίες».

Α-Φ Καβαλιεράτου, Πρώτο Θέμα

Μία παράσταση που θίγει και σατιρίζει εκ των έσω το θέατρο, το παρασκήνιό του και τους ηθοποιούς, αλλά και το πόσο ευάλωτη μπορεί να γίνει η προσωπική τους ζωή. Έχει ρυθμό, στηρίζει πολλά στην ετοιμότητα και τη διαδοχή της ατάκας, το χιούμορ είναι έξυπνο, αποτυπώνοντας εύστοχα όλη την ανασφάλεια των καλλιτεχνών, αλλά και διατηρεί μια τρυφερή ματιά στην προσωπική τους ζωή και τα αδιέξοδά της.

Γιώργος Χριστόπουλος, Onlytheater

Σκηνοθετημένη με φαντασία σε ένα μικροσκοπικό ατμοσφαιρικό χώρο, η γλυκόπικρη αυτή παράσταση δίνει μια αίσθηση οικειότητας των τριών ηθοποιών με τους θεατές, τόσο στη σκηνή όσο και στην ιδιωτική τους ζωή. Τρεις ηθοποιοί με νεύρο, θεατρική αίσθηση και αποχρώσεις. Μετρημένοι και ικανοί. Μια παράσταση με φρεσκάδα και χάρη. Καλοδουλεμένη, ευφάνταστη, μοντέρνα.

Ειρήνη Αϊβαλιώτου, Cat is art

Ο Βουρνάς βρίσκει με ευαισθησία και ένστικτο τον παλμό του κειμένου, ενώ με φτεροπόδαρες ταχύτητες, ευστροφία και ενίοτε αστραπιαίες ατάκες, δίνει φως, χρώμα και συναίσθημα στο έξυπνο, γεμάτο χιούμορ, σαρκασμό, ένταση, αλλά και άφθονη τρυφερότητα, κείμενο του Cowie. Οι τρεις νέοι ηθοποιοί, Φιόνα Γεωργιάδη (Rebecca), Δημήτρης Γκοτσόπουλος (Stephen) και Βαγγέλης Σαλευρής (Graham), δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, πετυχαίνοντας ακριβώς την κατάλληλη εκείνη ενέργεια που απογειώνει μία παράσταση.

Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας, Critics Point

Συντελεστές της παράστασης

Συγγραφέας: Andrew Cowie

Μετάφραση: Κατερίνα Βαϊμάκη

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Τριγώνη

Κινησιολογία: Ντέπυ Γοργογιάννη

Επιμέλεια σκηνικών & ρούχων: Σοφία Λεγάτου

Σχεδιασμός φωτισμού: Αποστόλης Κουτσιανικούλης

Μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη

Φωτογραφίες: Ιάσονας Κονταίος

Πρωταγωνιστούν: Φιόνα Γεωργιάδη, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Βαγγέλης Σαλευρής

INFO

Δύο έκτακτες επιπλέον παραστάσεις το Σάββατο και την Κυριακή, 6 και 7 Απριλίου, στις 21:15.

Κανονικά συνεχίζονται οι προγραμματισμένες παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 (μέχρι τη Μ. Τρίτη 23 Απριλίου)

Εισιτήρια: 12 κανονικό και 8 μειωμένο

Διάρκεια: 90 λεπτά

Θέατρο 104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα, T. 210 3455.020

theatre104@gmail.com | http://www.104.gr/

www.facebook.com/i.zoi.mou.stin.texni

«Η ζωή μου στην τέχνη» με 2 έξτρα παραστάσεις λόγω μεγάλης επιτυχίας στο Θέατρο 104 «Η ζωή μου στην τέχνη» με 2 έξτρα παραστάσεις λόγω μεγάλης επιτυχίας στο Θέατρο 104 Reviewed by techneskaitheamata on 2:05 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.