”Η Φωνή του Δράκου” Το αριστουργηματικό έργο του Παπαδιαμάντη στη σκηνή του Θεάτρου Φούρνος

web-4858


Μία οικογενειακή ιστορία, ένας αριθμός και η γέννηση ενός παιδιού πυροδοτούν ένα σκάνδαλο και εξεγείρουν τους κατοίκους μιας μικρής κοινότητας.
Η οικογένεια στοχοποιείται και οδηγείται σταδιακά σε απομόνωση και αποκλεισμό από την κοινωνική ζωή. Τα μέλη της θα επινοήσουν το ξεχωριστό τους καταφύγιο για να προφυλαχτούν από τις φήμες, τις διαδόσεις, τις φωνές. Κάπου εκεί θα αναζητήσει την πραγματική του ταυτότητα και αρματωσιά ο έφηβος πια Κώτσος. Στις παρυφές της κοινότητας, στην περιοχή του θρύλου, στην σκιά του Δράκου.

Η παράσταση αξιοποιεί για πρώτη φορά στην σκηνή το αριστούργημα του Παπαδιαμάντη, ορμώμενη από την σύγχρονη πραγματικότητα του ψηφιακού κόσμου των πολλαπλών οπτικών γωνιών, του κοινωνικού αυτοματισμού και των εύθραυστων ταυτοτήτων. Επιχειρεί να ενορχηστρώσει και να αντιπαραβάλλει σαν πολυφωνικό τραγούδι τις φωνές και τις στάσεις της κοινότητας, να ανιχνεύσει ετεροτοπίες της δικής μας κοινωνίας και να αφουγκραστεί τη φωνή του σύγχρονου δράκου, που πάντα βρίσκει τη ρωγμή για να ακουστεί. Και η ρωγμή αυτή λέγεται σιωπή.
web-4897ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Σκηνοθεσία: Τάσος Καρακύκλας

Σκηνικά: Κάκια Χατζηγιαννίδη, Δημήτρης Νίκας
Κοστούμια: Κάκια Χατζηγιαννίδη
Φωτισμοί: Πάνος Κουκουρουβλής

Παίζουν: Κατερίνα Καλοχριστιανάκη, Κωσταντής Ντίσιος

Τιμές Εισιτηρίων: Ολόκληρο: 12€, Φοιτητικό: 10€, Ατέλειες-Ανεργίας: 5€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 1 Φεβρουαρίου έως 29 Μαρτίου 2019
Πληροφορίες: Kρατήσεις: 210-6460748 και στο viva.gr
Παραστάσεις: Kάθε Παρασκευή στις 21:30
Φωτογραφίες: Αλίνα Κέκη
Πληροφορίες Χώρου: Κρατήσεις: 210-6460748 και στο viva.gr
”Η Φωνή του Δράκου” Το αριστουργηματικό έργο του Παπαδιαμάντη στη σκηνή του Θεάτρου Φούρνος ”Η Φωνή του Δράκου” Το αριστουργηματικό έργο του Παπαδιαμάντη στη σκηνή του Θεάτρου Φούρνος Reviewed by techneskaitheamata on 2:51 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.