Το «Χορεύοντας στο Σκοτάδι» του Lars Von Trier, στον Πολυχώρο Vault.

xoreuontas-sto-skotadi


Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει για 1η φορά στην Ελλάδα, το αριστούργημα του Lars Von Trier, «Χορεύοντας στο Σκοτάδι» σε διασκευή Πάτρικ Ελσουέρθ, μετάφραση Αντώνη Γαλέου, σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, μουσική Μάνου Αντωνιάδη και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Το συγκινητικό μιούζικαλ του Λαρς Φον Τρίερ παρουσιάζεται στη σκηνή του VAULT από έναν εννιαμελή θίασο κάθε Δευτέρα στις 20:00 και Τρίτη στις 21:15, έως την Τρίτη 28 Μαίου.
Το «Χορεύοντας στο Σκοτάδι» (Dancer in the Dark) παρουσιάστηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Lars Von Trier, με τους Björk (βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στις Κάννες, στα European Film Awards, στα Bodil Awards, υποψήφια στις Χρυσές Σφαίρες και στα Oscar), Catherine Deneuve, David Morse, Cara Seymour, Peter Stormare, κ.ά.
xoreuontas-skotadi (1)



Όταν το μιούζικαλ συναντά το δράμα, οι αντιφάσεις κάνουν αισθητή την παρουσία τους, τόσο επάνω στη σκηνή όσο και μέσα στον ψυχισμό του θεατή. Η εξαιρετική ερμηνεία της Δήμητρας Κολλά (Σέλμα), η πρωτότυπη μουσική του Μάνου Αντωνιάδη και η σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά ενισχύουν αυτό το ρόλερ κόστερ συναισθημάτων, το οποίο καθιστά αμείωτο το ενδιαφέρον στην εξέλιξη της πλοκής και στη γενικότερη έκβαση του έργου.

Με έναν εννιαμελή θίασο να γεμίζει -κυριολεκτικά και μεταφορικά- τη σκηνή, πλήρως εναρμονισμένο ως προς την κινησιολογία και την υποκριτική, το «Χορεύοντας στο Σκοτάδι» κερδίζει τις εντυπώσεις ως προς όλους τους τομείς, αποδίδοντας συνάμα τον παρορμητισμό, την πρωτοπορία και την ιδιαιτερότητα του σκηνοθέτη, Lars Von Trier.
Dancer-in-the-Dark-5-768×512
ΥΠΟΘΕΣΗ
Η Σέλμα, μια Τσέχα μετανάστρια και ανύπαντρη μητέρα στην επαρχία της πολιτείας Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ του 1967 έχει ένα οδυνηρό μυστικό. Πάσχει από μια σπάνια κληρονομική ασθένεια, χάνει σταδιακά την όραση της. Δουλεύει ασταμάτητα και μαζεύει χρήματα, προκειμένου ο γιος της να εγχειριστεί για να μην έχει τη δική της τύχη. Η μόνη της διαφυγή από τη σκληρή της πραγματικότητα, είναι τα αμερικάνικα μιούζικαλ. Ακόμη και στη ζωή της μετατρέπει, με τη φαντασία της, τους ήχους που ακούει σε μουσική, μιούζικαλ με πρωταγωνίστρια την ίδια, όμοια με εκείνα που παρακολουθεί. Όταν όμως ένας απελπισμένος γείτονας κλέβει τις οικονονίες της, το δράμα της ζωής της μετατρέπεται σε τραγωδία που κλιμακώνεται σε ένα τραγικό φινάλε.
xoreuontas-skotadi
dancer-in-the-dark-8-768×512


ΔΙΑΝΟΜΗ:

Σέλμα : Δήμητρα Κολλά

Τζην: Αντώνης Σταμόπουλος

Κάθυ: Βιργινία Ταμπαροπούλου

Μπιλ / Κατήγορος / Φύλακας: Στέλιος Καλαϊτζής

Λίντα / Δικαστής / Αναπληρώτρια Διευθύντρια Φυλακών: Ράσμι Σούκουλη

Τζεφ / Φύλακας: Θοδωρής Αντωνιάδης

Σαμουήλ/ Επικεφαλής των ενόρκων: Πωλ Ζαχαριάδης

Νόρμαν / Συνήγορος / Φύλακας: Σωτήρης Μεντζέλος

Μπρέντα / Γιατρός / Ντολόρες: Ορνέλα Λούτη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συγγραφέας: Lars Von Trier

Διασκευή: Πάτρικ Ελσουέρθ

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς

Πρωτότυπη μουσική – Τραγούδια παράστασης: Μάνος Αντωνιάδης

Στίχοι Τραγουδιών: Γεράσιμος Ευαγγελάτος

Κινησιολογία – Χορογραφίες : Έλιο Φοίβος Μπέικο

Σκηνικά: Δημήτρης Καρατζιάς – Μάνος Αντωνιάδης

Κατασκευαστής σκηνικών: Κώστας Μπακάλης

Κοστούμια γυναικών: Μάριος Βουτσινάς

Κατασκευή γυναικείων κοστουμιών: Γεωργία Σάντυ

Κοστούμια ανδρών: Γιώργος Λυντζέρης

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας

Βοηθός φωτιστή: Θοδωρής Μαργαρίτης

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιέλενα Γκάγκιτς

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Επικοινωνία παράστασης: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παραγωγή: VAULT

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS: Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός.

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889

Από την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, έως την Τρίτη 28 Μαίου.

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Δευτέρα 20:00 – Τρίτη : 21:15. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 120′ (με διάλειμμα).

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική είσοδος: 15 ευρώ, Προπώληση: 13 ευρώ, Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 12 ευρώ.
Το «Χορεύοντας στο Σκοτάδι» του Lars Von Trier, στον Πολυχώρο Vault. Το «Χορεύοντας στο Σκοτάδι» του Lars Von Trier, στον Πολυχώρο Vault. Reviewed by techneskaitheamata on 1:41 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.