Sponsor Advertise

«The White Crow»: Η ιστορία του Rudolf Nureyev στη μεγάλη οθόνη

The White Crow


Το «The White Crow» αποτελεί τη βιογραφία του μεγαλύτερου χορευτή μπαλέτου που γνώρισε ο περασμένος αιώνας, του Rudolf Nureyev. Εμπνευσμένο από το βιβλίο «Rudolf Nureyev: The Life» της Julie Kavanagh, το σενάριο της ταινίας επιμελήθηκε ο David Hare, γνωστός από την ταινία «The Reader» (2008). Η σκηνοθεσία όπως και ο ρόλος του δασκάλου του, Alexander Pushkin ανήκουν στον Ralph Fiennes. Του ηθοποιού που γνωρίσαμε από ρόλους όπως το «The Schindler’s List» (1993), το «The English Patient» (1996) και αγαπήσαμε σε πληθώρα άλλων. Ωστόσο, στον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουμε τον Ρώσο χορευτή, Oleg Ivenko στο υποκριτικό του ντεμπούτο. Ουσιαστικά σε έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Σε ένα πολυπολιτισμικό καστ, ταλαντούχων νέων συναντάμε τον Γερμανό Louis Hofmann και την Γαλλίδα, Adèle Exarchopoulos.

Η ταινία αποτελεί βρετανική παραγωγή και αναλαμβάνει να αφηγηθεί τη ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη στο σύνολό της. Ξεκινώντας από τα παιδικά χρόνια στη φτώχεια μέχρι την είσοδό του στον κόσμο του μπαλέτου και από κει στην Ευρώπη, από όπου θα αναγκαστεί να ζητήσει πολιτικό άσυλο. Έτσι, εν μέσω ψυχρού πολέμου, ένας από τους καλύτερους χορευτές του Kirov Ballet Company γίνεται ο πρώτος καλλιτέχνης αποστάτης της Σοβιετικής Ένωσης. Από τον αγώνα του στο νέο ξεκίνημα μέχρι την αναγνώριση, μας υπόσχεται μια ματιά στη ζωή ενός πολυσυζητημένου προσώπου της πρόσφατης ιστορίας.

Πηγή εικόνας: variety.com

Μετά την προβολή του σε διάφορα φεστιβάλ την περασμένη χρονιά, το «The White Crow» θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 22 Μαρτίου, ενώ στις 26 Απριλίου θα κάνει πρεμιέρα και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για την Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία, αλλά κρίνοντας από τις θετικές κριτικές ελπίζουμε να ανακοινωθεί στο μέλλον, γιατί έστω και για λόγους πληροφόρησης αξίζει το χρόνο μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια