Φωτογραφία: από χόμπι σε επάγγελμα





Στις μέρες μας η φωτογραφία αποτελεί ένα χόμπι για πολύ κόσμο. Ενδεχομένως αν διαβάζεις αυτό το άρθρο η φωτογραφία ίσως είναι και δικό σου χόμπι. Σίγουρα, η τέχνη της φωτογραφίας , στην εποχή της εικόνας την οποία διανύουμε, είναι εξαιρετικά διαδεδομένη. Αυτό που σκέφτομαι τις τελευταίες μέρες είναι πόσο καταπιέζουμε καμιά φορά τα πράγματα που μας αρέσουν και έχουμε πάθος για αυτά μέσα στην λέξη χόμπι. Δεν είναι το πιο όμορφο πράγμα του κόσμου να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα; Όχι απαραιτήτως το βασικό σου εισόδημα γιατί σίγουρα τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα υστερούν σε κέρδος από άλλα. Ωστόσο, σιγά σιγά μπορείς να κάνεις το χόμπι της φωτογραφίας το επάγγελμα σου ακολουθώντας μικρά μικρά βηματάκια. Και εγώ είμαι εδώ σήμερα για να σου δείξω μερικά από αυτά τα βήματα.

No 1: Φωτογράφιζε πάντα και παντού.

Αρχικά αυτό! Ότι άλλο και να πούμε το πρώτο πράγμα είναι να βγάζεις φωτογραφίες σε όλες τις φάσεις και εμπειρίες της ζωή σου . Δεν λέω να σπας τα νεύρα του κόσμου βγάζοντας 500 φωτογραφίες την ώρα αλλά γενικά σε ενδιαφέρουσες φάσεις της ζωής σου έχε την κάμερα σου από κοντά. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις και μπόλικο φωτογραφικό υλικό και φυσικά θα εδραιωθείς στην μνήμη και στο μυαλό των φίλων και των γνωστών σου ως ο φωτογράφος πχ.του πάρτι ,της εκδήλωσης κλπ.




No 2: Κάνε εθελοντικές φωτογραφήσεις

Ξεκίνα πρώτα εθελοντικά! Γενικά αυτό είναι κάτι που το προτείνω σε όλους και για όλα τα επαγγέλματα. Ο εθελοντισμός εκτός του ότι έχει πάντα ένα κάποιο κύρος σου προσφέρει αυτή την πολυπόθητη προϋπηρεσία και εμπειρία που όλοι πάντα και παντού ζητάνε. Πάρε δύο φίλους σου, γνωστούς και ανέλαβε να τους κάνεις φωτογραφήσεις για τα social media τους ή για ότι εκείνοι θέλουν. Επιπλέον, μπορείς να αναλάβεις την φωτογράφηση εκδηλώσεων της σχολής σου ή της τρέχουσας δουλειάς σου, οικογενειακών γάμων ή και πάρτι φίλων σου. Οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί επαρκής προϋπηρεσία. Μπορείς να συγκεντρώσεις μερικές αντιπροσωπευτικές εικόνες από κάθε γεγονός που φωτογραφίζει και να οργανώσεις ένα portfolio με τις δουλειές σου.



No3: Εκμεταλλεύσου τα social media.

Είναι παντού και είναι πολλά! Εκμεταλλεύσου τα όσο καλύτερα μπορείς. Και ναι ήρθε η ώρα του Instagram! Το ξέρεις και το ξέρω ότι τουλάχιστον για το κομμάτι της φωτογραφίας το Instagram είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο. Είναι ο τρόπος να εκθέσεις την δουλειά σου σε πάρα πολύ γνωστό και άγνωστο κόσμο. Ξέρουμε όλοι περιπτώσεις ανθρώπων που έγιναν γνωστοί έτσι. Μία συμβουλή μου για το Instagram είναι να δημιουργήσεις ένα προφίλ δημόσιο που θα δημοσιεύεις μόνο την φωτογραφική σου δουλειά, αλλά αυτά τα έχουμε ξανά πει! Επιπλέον, μπορείς να επεκταθείς και στα άλλα social όπως το Facebook το tumblr και δεν ξέρω και ποιο άλλο είναι ή θα είναι της μόδας αργότερα.



No4: Χρησιμοποίησε γενικά το ίντερνετ

Εκτός από τα social υπάρχουν και άλλοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις το διαδίκτυο. Μπορείς για παράδειγμα να φτιάξεις μία δική σου ιστοσελίδα όπου θα παρουσιάζεις την δουλειά σου και θα προσφέρεις τις υπηρεσίες σου με πληροφορίες για εσένα. Επιπλέον, είναι ένας τρόπος να προσεγγίσεις επαγγελματίες στον χώρο της φωτογραφίας και να τους ζητήσεις την γνώμη τους ή και συνεργασία.



No5: Ψάξου!

Ενημερώσου για σεμινάρια και εκθέσεις που μπορείς να παρακολουθήσεις. Διεύρυνε τους ορίζοντες σου και μάθε όσα περισσότερα πράγματα μπορείς γύρω από αυτό που αγαπάς! Πέρα από το γεγονός ότι τα σεμινάρια είναι ένα πολύ καλό προσόν για το βιογραφικό σου είναι μια ευκαιρία να εξερευνήσεις αυτό που αγαπάς!
χόμπι

Τέλος, αν κάτι θέλω να κρατήσετε περισσότερο από αυτές τις συμβουλές είναι ότι πρέπει κατά βάση να αφήσετε το πάθος και την αγάπη σας για την φωτογραφία – ή γενικά για την τέχνη σας- να σας πηγαίνει. Μην φοβηθείτε τα όνειρα σας και μην εγκλωβίζεστε στους σύγχρονους φόβους.


Δημοσίευση σχολίου

My Instagram

Copyright © technes kai theamata. Designed by OddThemes