Sponsor Advertise

Chernobyl: Η ρωσική απάντηση σύντομα στη μικρή οθόνη!

hbo.com


Η επιτυχία της σειράς “Chernobyl” από το κανάλι του HBO είναι πλέον σε όλους γνωστή. Ακόμη κι όσοι δεν έχουν προλάβει να δουν ούτε ένα λεπτό από τα μόλις πέντε επεισόδια, γνωρίζουν για την ύπαρξη της αμερικάνικης μίνι-σειράς που συνεπήρε το τηλεοπτικό κοινό, επανέφερε το ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας στο προσκήνιο κι έθεσε το ερώτημα της ιστορικής αλήθειας στην εποχή του νεοφιλελευθερισμού και της μεταμοντέρνας συνθήκης. Ανεξάρτητα με το πώς χειρίζεται κανείς τα παραπάνω θέματα, η μόνη βεβαιότητα είναι η δημοτικότητα της σειράς. To “Chernobyl” βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας του Internet Movie Database (IMDB) με τις πιο δημοφιλείς σειρές.

Κι απ’ ό,τι φαίνεται, έπεται συνέχεια! Γιατί καθώς η αμερικανική σειρά για το πυρηνικό ατύχημα στο Chernobyl τελειώνει, η ρωσική εκδοχή πάνω στα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ουκρανία πριν 33 χρόνια ετοιμάζεται. Ναι, σωστά καταλάβατε. Οι Ρώσοι ετοιμάζουν την τηλεοπτική τους αντεπίθεση! Έτσι κηρύσσεται επίσημα ο πρώτος καλλιτεχνικός πόλεμος των δύο Υπερδυνάμεων και μάλιστα πάνω στο ίδιο ακριβώς θέμα.

Τη ρωσόφωνη σειρά θα προβάλει το ελεύθερο ρωσικό δίκτυο NTV και παρόλο που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η έναρξη προβολής της, γνωρίζουμε πως τα γυρίσματα στη Λευκορωσία έχουν ολοκληρωθεί και πως το υλικό βρίσκεται στη φάση του post-production. Το ρωσικό “Chernobyl” συγχρηματοδοτήθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Πολιτισμού, με τη συνδρομή του να ανέρχεται στα 460.000 δολάρια (ή 30.000.000 ρούβλια). Το συνολικό budget δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Επιπλέον έχουν δοθεί στη δημοσιότητα κάποιες πληροφορίες σχετικά με το πώς η ρωσική εκδοχή του Chernobyl σκοπεύει να διαφοροποιηθεί. Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο στη σελίδα Hollywood Reporter, η σύνοψη του σεναρίου αναφέρει πως μία ομάδα πρακτόρων της KGB αναλαμβάνει να ξεσκεπάσει έναν μυστικό πράκτορα της CIA, ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο Chernobyl. Θεωρούμε πως η εν λόγω πληροφορία είναι ένα μόνο από τα στοιχεία που δομούν την αφήγηση και δεν αφορά το βασικό premise της σειράς. Και αλήθεια, τι καλό δόλωμα που είναι μία τέτοια υποπλοκή για την δημοσιοποίηση του project;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια