Χαριτίνη Μαλισσοβα - Ιδεατή Ολοτητα

Στιγμιότυπο 2020-01-10, 15.31.49.pngΜέσα από Ταξίδια γραφής, Καμβά προσώπων, Δυσδιάκριτα όρια, Προεκτάσεις, Εποχιακά, Παιδικό γέλιο-ελιξίριο, η Χαριτίνη Μαλισσόβα στην πρώτη της ποιητική συλλογή, άλλοτε με πρωτοπρόσωπη, άλλοτε με δευτεροπρόσωπη και άλλοτε με τριτοπρόσωπη γραφή, επιχειρεί να συνθέσει την Ιδεατή ολότητα, τον ολισμό που καλούμαστε να βιώσουμε και την ιδεώδη μορφή που αναζητούμε παράλληλα με τη δική μας εξέλιξη.
Σε πενήντα δύο ποιήματα και εφτά ενότητες αποτυπώνει κομμάτια της ζωής και των σημαντικών άλλων, άλλοτε ως μέρος, άλλοτε ως καθρέφτης κι άλλοτε ως θεατής τους.


Η Χαριτίνη Μαλισσόβα γεννήθηκε και κατοικεί στον Βόλο. Έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Από το 2014 αρθρογραφεί στην εφημερίδα "Θεσσαλία" της Μαγνησίας, στην οποία διατηρεί σελίδα στο κυριακάτικο φύλλο όπου δημοσιεύονται συνεντεύξεις, άρθρα, κριτικές της και ρεπορτάζ για το βιβλίο, τον κινηματογράφο και την εκπαίδευση. Από το 2016 συνεντεύξεις και κριτικές της δημοσιεύονται και στο ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο και τον πολιτισμό Diastixo.gr.
Έχει φιλοξενήσει σε περισσότερες από διακόσιες συνεντεύξεις λογοτέχνες, εικαστικούς, μουσικούς, δημοσιογράφους κι επιστήμονες.
Έχει γράψει τέσσερα παραμύθια, τα οποία, διασκευασμένα σε θεατρική μορφή, έχουν παρουσιαστεί σε σχολικές παραστάσεις κι έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό Θήτα Week και στο ένθετο Διαδρομές της εφημερίδας Θεσσαλία.
Χαριτίνη Μαλισσοβα - Ιδεατή Ολοτητα Χαριτίνη Μαλισσοβα - Ιδεατή Ολοτητα Reviewed by techneskaitheamata on 4:51 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.