«Γράμμα Αγάπης» του Fernando Arrabal

GRAMMA AGAPHS_2

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε και εξακολουθεί να σημειώνει, η παράσταση Γράμμα Αγάπης του Φερνάντο Αρραμπάλ προσκλήθηκε από το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη και πρόκειται να παρουσιαστεί στην υπέροχη αίθουσά του στις 29 Φεβρουαρίου στις 20:00
Πρόκειται για έναν θεατρικό μονόλογο βασισμένο στις τραυματικές εμπειρίες των παιδικών χρόνων του συγγραφέα στα χρόνια του Ισπανικού εμφυλίου, στη δολοφονία του πατέρα του και στην προβληματική σχέση με τη μητέρα του, που χαράχτηκαν στην τρυφερή ψυχή του με ανεξίτηλο τρόπο, καθορίζοντας την υπόλοιπη ζωή του. Οι μνήμες των επώδυνων παιδικών χρόνων του, ξυπνούν και γίνονται αφορμή ο συγγραφέας να κάνει μια κατάθεση ψυχής. Όπως γράφει ο ίδιος, «το έργο το ίδιο με ξαναγεννούσε όπως το κουκούτσι του ροδάκινου δημιουργεί τη ζωή».
Το έργο γράφτηκε το 1999 και παρουσιάζεται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον πολυχώρο πολιτισμού «Διέλευσις» σε μετάφραση του Νεκτάριου – Γεώργιου Κωνσταντινίδη, διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών, κριτικού και μεταφραστή Θεάτρου.
Ο συγγραφέας του αυτοβιογραφικού αυτού έργου που παρακολούθησε την πρεμιέρα δήλωσε: «Η παράσταση με συγκλόνισε.  Άκουσα τη μετάφραση και, παρ’ όλο που δεν ξέρω ελληνικά, αναγνώρισα το έργο μου. Η Χάρις Συμεωνίδου, πιστεύω, είναι από τις καλύτερες ηθοποιούς που έχετε στην Αθήνα. Έχω δει το έργο μου στην Ισπανία, στο Ισραήλ, στη Ρουμανία, στην Αμερική, όλες οι πρωταγωνίστριες που έπαιξαν τον ρόλο ήταν πολύ καλές, όμως στην Αθήνα ήταν η καλύτερη. Η σκηνοθεσία επίσης ήταν αυτό που ήθελα. Σε άλλες χώρες έχουν διασπάσει το κείμενο σε τρεις ή περισσότερους ρόλους και δεν το παρουσιάζουν ως μονόλογο, όπως είναι. Και η μουσική ήταν υπέροχη. Είμαι κατενθουσιασμένος».
Σκηνοθεσία: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Ερμηνεύει: η Χάρις Συμεωνίδου
Φωνή γιου: Γιάννης Κωσταράς
Μετάφραση: Νεκτάριος – Γεώργιος Κωνσταντινίδης
Φωτισμός: Κωνσταντίνος Σακουλάς
Παραγωγή: Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις
Για  μία μόνο παράσταση στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β &Μ Θεοχαράκη στις 29 Φεβρουαρίου 2020.
GRAMMA AGAPHS SABBATO 29 FEBRUARIOU

INFO
Ώρα έναρξης: 20:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Ίδρυμα Θεοχαράκη: Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1, στο Σύνταγμα
Τηλ. κρατήσεων: 2103611206
H παράσταση συνεχίζεται στον πολυχώρο πολιτισμού Διέλευσις κάθε Κυριακή στις 18:30
Υπεύθυνος επικοινωνίας : Αντώνης Κοκολάκης
Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις
Λέσβου 15 και Πόρου, Κυψέλη
Τηλ.: 210 86 13 739
e-mail: info@dieleusis.gr
«Γράμμα Αγάπης» του Fernando Arrabal «Γράμμα Αγάπης» του Fernando Arrabal Reviewed by techneskaitheamata on 7:00 π.μ. Rating: 5

1 σχόλιο:

 1. Water Hack Burns 2 lb of Fat OVERNIGHT

  Over 160,000 women and men are trying a easy and secret "liquids hack" to lose 2 lbs every night in their sleep.

  It is painless and it works on everybody.

  Here's how to do it yourself:

  1) Hold a clear glass and fill it with water half full

  2) Proceed to do this strange HACK

  and become 2 lbs skinnier the next day!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.