ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ Στοίχημα θανάτου

 ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
Στοίχημα θανάτου
Εκδόσεις Διάπλαση


Ο επιθεωρητής Πέτρος Δεμερτζής βρίσκεται στον μόλο της Γλυφάδας μπροστά σ’ ένα πτώμα καταφαγωμένο από τα ψάρια. Λίγο αργότερα θα τον ειδοποιήσουν για ένα άλλο καμένο πτώμα σ’ έναν γκρεμό στον δρόμο προς το Σούνιο. Όταν ο επιθεωρητής μαθαίνει ότι και τα δύο πτώματα σχετίζονται με τον υπόκοσμο, υποθέτει ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Όμως τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο επιθεωρητής δέχεται μια επίσκεψη από τον διεφθαρμένο βουλευτή θείο του, που τον συμβουλεύει να κλείσει την υπόθεση στα γρήγορα, γιατί υπάρχουν άνθρωποι του «καλού κόσμου» που ενοχλούνται. Ο Δεμερτζής πηγαίνει για έρευνα στη βίλα του πρώτου νεκρού, όπου τον προσεγγίζει μια περίεργη και όμορφη γυναίκα, η τηλεοπτική δημοσιογράφος Ναταλία Μπόροβιτς. Του λέει ότι το θύμα ήταν εραστής της και ότι προτίθεται να τον βοηθήσει με πολύτιμες πληροφορίες, αλλά του ζητάει ανταλλάγματα. Ο Δεμερτζής, θεωρώντας την υπόθεση πολύ σημαντική για την καριέρα του, θα δεχτεί την πρότασή της, μη γνωρίζοντας ότι έτσι ποντάρει σ’ ένα αβέβαιο στοίχημα θανάτου.

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με φόνους, ίντριγκες και πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, όπου τίποτα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνεται.


Ο Θάνος Κονδύλης γεννήθηκε στην Αθήνα και πραγματοποίησε πολυετείς σπουδές ιστορίας και αρχαιολογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2006 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Ιστορίας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Το 1996 και το 2002 τιμήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων για τα ιστορικά του έργα με θέμα τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Το 2015 βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη διδακτορική διατριβή του σχετικά με το μεσαιωνικό Ναύπλιο. Πλέον ασχολείται αποκλειστικά με τη δημιουργική γραφή και έχει συγγράψει περισσότερα από σαράντα επιτυχημένα βιβλία (μυθιστορήματα, βιβλία για παιδιά και εφήβους, διηγήματα, ιστορικά έργα και δοκίμια), κάποια από τα οποία έχουν ήδη μεταφραστεί στο εξωτερικό.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ Στοίχημα θανάτου ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ Στοίχημα θανάτου Reviewed by techneskaitheamata on 7:56 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.