Δήμητρα Ιωάννα Προίσκου

 Η Δήμητρα Ιωάννα Προίσκου, μυθιστοριογράφος αστυνομικών βιβλίων, διηγηματογράφος, ποιήτρια και μεταφράστρια λογοτεχνικών κειμένων, γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και συγκεκριμένα, στον Χολαργό όπου και διαδραματίζεται η ιστορία του πρώτου της βιβλίου Ένα Παιδί Εκδικείται.

Δούλευε για αρκετά χρόνια στον χώρο του φαρμάκου, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο της στη συγγραφή διαφόρων λογοτεχνικών ειδών, παρακολουθώντας παράλληλα σεμινάρια δημιουργικής γραφής, ποίησης, λογοτεχνίας, πεζογραφίας, φιλοσοφία της Ιστορίας, Ιστορία της λογοτεχνίας και Αρχαία Ελληνική λογοτεχνία και Φιλοσοφία.

Το 2018 αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη συγγραφή. Γράφεται στη σχολή του Δ.Ι.Ε.Κ. Αμαρουσίου και παρακολουθεί για δυο χρόνια την ειδικότητα Λογοτεχνική Μετάφραση, Επιμέλεια και Διόρθωση Κειμένων και ολοκληρώνει τις σπουδές της το καλοκαίρι του 2020. Παράλληλα με τις σπουδές της, ασχολείται με μεταφράσεις ξένων Άγγλων και Αμερικανών κυρίως ποιητών. Το 2019 εκδίδει την πρώτη της ποιητική συλλογή, e-book, με τίτλο Εφτά θανάσιμα ποιήματα και με το ψευδώνυμο Ιωάννα Κίκερη.

Το 2019, ούσα μεγάλος λάτρης της αστυνομικής λογοτεχνίας, αποφασίζει να γράψει το δικό της αστυνομικό μυθιστόρημα με τον τίτλο Ένα Παιδί Εκδικείται.Μυθιστορήματα
Ένα παιδί εκδικείται (2020), Υδροπλάνο

Ποίηση
Εφτά θανάσιμα ποιήματα (2019), ως Ιωάννα ΚίκερηΈνα παιδί εκδικείται – Δήμητρα Ιωάννα Προίσκου

Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να ζήσει μία τέτοια εμπειρία. Η προσωπικότητα του ανθρώπου διαμορφώνεται στην παιδική ηλικία. Ό,τι «ζημιά» γίνει τότε, χρειάζονται πολλοί «μαστόροι» για να τη φτιάξουν ή και κανένας… Ο μόνος «μάστορας» που θα μπορούσε να τη φτιάξει είναι εκείνος που θα εξαφάνιζε τη μνήμη. Με άλλα λόγια, να μη συνέβαινε ποτέ… Μια αθώα παιδική φάρσα συνδέεται με ένα τραγικό γεγονός και γίνεται η αιτία ένα παιδί να χάσει για πάντα την αθωότητά του. Όταν η ζωή δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στο χαμογελο, η ανθρώπινη, σκοτεινή πλευρά θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της για να ταράξει ζωές και συνειδήσεις… Τι, κρύβεται στην ψυχή ενός ανθρώπου όταν η πόρτα κλείσει και το σκοτάδι πέσει πάνω της; Επουλώνονται οι πληγές ή συνεχίζουν να καίνε σαν πυρωμένο σίδερο; Ποιος μπορεί να τα βάλει με το Κακό και να νικήσει…

Μυθιστορήματα, Υδροπλάνο, 2020, 156 σελ.

Πηγές: Υδροπλάνο

Δήμητρα Ιωάννα Προίσκου Δήμητρα Ιωάννα Προίσκου Reviewed by techneskaitheamata on 6:06 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.