Γράμματα εγώ δεν ξέρω - εκδόσεις Φίλντισι

 


Γράμματα δεν ξέρω

του Παντελή Τζανουδάκη

ISBN: 9786185738 099

Σελ. 262

Διάσταση 14Χ21

Τιμή 14 ευρώ +ΦΠΑ

Στο, φανταστικό, ελληνικό νησί Κίοςοι περισσότεροι άνθρωποι είναι γεμάτοι καλοσύνη, γιατί ξέρουν πως το καλό που κάνεις πάντα φέρνει καλό κι ας μη γυρνά απαραίτητα σε σένα, ένα καλό που θα κάνεις θα ομορφύνει τον τόπο σου, είναι σαν να ρίχνεις σπόρους λουλουδιών δεξιά κι αριστερά στο δρόμο που βαδίζεις και με την πρώτη βροχούλα που θα χαριστεί από ψηλά, θα φυτρώσουν άνθη παντού μα όχι όποια κι όποια, δεν θα ’ναι σαν τα λουλούδια που ευωδιάζουν και ομορφαί­νουν τον κόσμο μας, μα θα είναι αγριολούλουδα, κι αυτά είναι πανάκριβα και σπάνια, γιατί δεν πουλιούνται ούτε αγοράζονται πουθενά, μια και πρέπει ή να τα θαυμάζεις βλέποντάς τα κι αναπνέοντας τα δώρα τους ή αν σκύψεις να τα κόψεις θα είναι μόνο για να τα δωρίσεις σε κάποιον που αγαπάς πολύ, άρα είναι τα πιο πολύτιμα άνθη του κόσμου ετούτου, μια και η αγάπη ανάμεσα σε δυο καρ­διές είναι ο πλούτος της ζωής μας.

Το καράβι είχε ξεκινήσει στην ώρα του, η Ευτυχία, μια νεαρή δασκάλα πρωτοδιόριστη, ταξίδευε πρώ­τη φορά σ ένα άγνωστό της ακριτικό νησί, την Κίο, μα κάτι απρόβλεπτο στο δεύτερο λιμάνι και μια μεγάλη καθυστέρηση που ακολούθησε, έβγαλε το ταξίδι εκτός χρονικού προγραμματισμού.

Όμως η Ευτυχία ταξίδευε έστω και νοερά, ονει­ρευόταν πως έφτανε σ’ έναν όμορφο και φιλόξενο τόπο όπου θα ξεκινούσε ουσιαστικά τη ζωή της.

«Να ονειρεύεσαι καρδιά μου», τα λόγια της μάνας της, «πάντα να πιστεύεις πως το αύριο που έρχεται είναι καλύτερο από το χθες, μα να προσέ­χεις κιόλας, γιατί τα όνειρα πολλές φορές σκοντά­φτουν, είναι σκληρή η πραγματικότητα, όταν είσαι ξυπνητός, γι’ αυτό να έχεις δύναμη και θέληση πά­ντα να σηκώνεσαι».

Δεν ήθελε να σκέφτεται αρνητικά, κατέβηκε με τους λιγοστούς συνεπιβάτες στο μικρό λιμάνι περασμένα μεσάνυχτα, μα μέχρι να καταλάβει τι πρέπει να κάνει, σαν να άνοιξε η γη και τους κα­τάπιε όλους, δεν υπήρχε ψυχή ζώσα γύρω της και το πλοίο ήδη είχε ξεμακρύνει πλέοντας προς τον επόμενο άγονο προορισμό.

Μόνη στο πουθενά, με πυκνό σκοτάδι γύρω της, κάθισε απογοητευμένη στο πρώτο παγκάκι, με τα λόγια της μάνας της να της δίνουν κουράγιο: «Τα όνειρα σκοντάφτουν, όμως εσύ πάντα να σηκώνεσαι, το χρωστάς στον εαυτό σου, ...».

Ο Παντελής Τζανουδάκης γεννήθηκε στο Κοντομαρί Χανί­ων, όπου κι έμαθε τα πρώτα του γράμματα.

Σε ηλικία δέκα ετών η οικο­γένειά του μετακόμισε για βιο­ποριστικούς λόγους στην πρω­τεύουσα.

Μεγαλώνοντας στο Αιγά­λεω, τελείωσε το τότε εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων, πέρασε στο Μαθηματικό του Κα­ποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και εργάσθηκε στη δημόσια εκπαίδευση, ως επί το πλείστον στο 5ο Γυμνάσιο Κο­ρυδαλλού.

Με τη συγγραφή ασχολείται τα τελευταία χρόνια.

Επικοινωνία βιβλίου : zoi triadafullidh, zoi.masoura@hotmail.com

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669

Τηλ.: 210 6540170

www.filntisi.grinfo@filntisi.gr
 

Γράμματα εγώ δεν ξέρω - εκδόσεις Φίλντισι Γράμματα εγώ δεν ξέρω - εκδόσεις Φίλντισι Reviewed by techneskaitheamata on 12:03 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.