«Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», το «καλύτερο Αμερικανικό βιβλίο» στην ιστορία





Το «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», η φημισμένη ιστορία του Χάρπερ Λι για το ρατσισμό και την αδικία στον αμερικανικό νότο, ψηφίστηκε το κορυφαίο μυθιστόρημα των ΗΠΑ από τα εκατομμύρια των αναγνωστών ως μέρος μιας εθνικής δημοσκόπησης.

Το βραβευμένο με το βραβείο Πούλιτζερ βιβλίο, το οποίο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1960, βρέθηκε στην κορυφή της δημοσκόπησης του αμερικανικού τηλεοπτικού φορέα PBS Great American Read, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν την Τρίτη. Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια αναγνώστες συμμετείχαν στην εξαμηνιαία δημοσκόπηση.

Ο κατάλογος των 100 βιβλίων που ψήφισαν οι αναγνώστες βασίστηκε σε μια αρχική έρευνα του PBS / YouGov με περίπου 7.200 Αμερικανούς που κλήθηκαν να δηλώσουν το αγαπημένο τους μυθιστόρημα. Μια συμβουλευτική ομάδα εμπειρογνωμόνων από τη λογοτεχνική βιομηχανία μείωσε τον κατάλογο σε 100 βιβλία. Οι συγγραφείς περιορίστηκαν σε έναν τίτλο ή μια σειρά. Υπό την προϋπόθεση ότι το μυθιστόρημα γράφτηκε στα αγγλικά, οι συγγραφείς θα μπορούσαν να προέρχονται από οπουδήποτε στον κόσμο.

Επτά από τα 10 κορυφαία μυθιστορήματα γράφτηκαν από γυναίκες, με τη σειρά Outlander της Νταϊάνα Γκάλμπαντον να έρχεται δεύτερη, το Χάρι Πότερ της Τζ.Κ Ρόουλινγκ να κατέχει την τρίτη θέση και το «υπερηφάνεια και προκατάληψη» της Τζέιν Όστιν να έρχονται στην τέταρτη θέση. Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών του Τζ.Ρ.Ρ Τόλκιεν βρέθηκε στην 5η θέση.

Το Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια έχει πουλήσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως από τότε που κυκλοφόρησε και παραμένει στις σχολικές λίστες ανάγνωσης. Η ιστορία εξελίσσεται στη νότια αμερικανική δεκαετία του 1930.

Ήταν το μοναδικό μυθιστόρημα που δημοσίευσε ο Λι κατά τη διάρκεια της ζωής του.
«Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», το «καλύτερο Αμερικανικό βιβλίο» στην ιστορία «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», το «καλύτερο Αμερικανικό βιβλίο» στην ιστορία Reviewed by techneskaitheamata on 8:56 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.