Ο Ταξιδιώτης του Ναζίμ Χικμέτ | Εκδόσεις Δωδώνη

Ο Ταξιδιώτης Ναζίμ Χικμέτ

Ο Ταξιδιώτης του Ναζίμ Χικμέτ | Εκδόσεις Δωδώνη


Κυκλοφορεί το βιβλίο του Ναζίμ Χικμέτ Ο Ταξιδιώτης από τις Εκδόσεις Δωδωνή στη σειρά Παγκόσμιο Θέατρο. Την επιμέλεια του έργου ανέλαβε η Χόινα Άννα και τη μετάφραση ο Χασάν Μπουγιουκλού.

Ο ποιητής του λαού έγραψε πάνω από τριάντα θεατρικά έργα, ωστόσο ο δραματουργός Ναζίμ Χικμέτ δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός. Ο Ταξιδιώτης, Η γελάδα, Υπήρξε ή όχι ο Ιβάν Ιβάνοβιτς;, Στο πείσμα όλων, Ώρες της Πράγας είναι μερικά από τα θεατρικά έργα του Ναζίμ Χικμέτ.
Ο Ταξιδιώτης

Ο μικρός σταθμός στην Ανατολία –το 1921, κατά τον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο ή Τουρκικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας– φιλοξενεί έναν ολόκληρο κόσμο. Τρεις άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε ένα σκοτεινό παρόν, μαύρο παρελθόν και ένα μέλλον που δεν ξέρουν αν θα υπάρξει και πώς θα είναι. Και οι τρεις αδιάφοροι για ό,τι συμβαίνει στη χώρα, βυθισμένοι στις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Η έλλειψη ονοματοδοσίας στους ήρωες εξυπηρετεί την απώλεια της εσωτερικότητας και την έλλειψη επικοινωνίας. Ο Καβαλάρης φέρνει την αλλαγή, την ελπίδα και σηματοδοτεί τον νέο κόσμο, τη σκέψη, την ανασυγκρότηση της συνείδησης.

Ναζίμ Χικμέτ

Ναζίμ Χικμέτ

«H συνειδητά στρατευμένη θεατρική δημιουργία του Χικμέτ είναι το άπλωμα των αντιλήψεών του για την αφύπνιση του κόσμου και αυτό το επιδιώκει αναζητώντας αισθητικές μορφές που συντελούν στην παρουσίαση όχι μόνο προσώπων και γεγονότων αλλά και των κοινωνικών φαινομένων στην αλληλουχία τους, αποκαλύπτοντας επομένως τις σχέσεις αιτιότητας ανάμεσα τους. Έτσι επιδιώκει να επηρεάσει κάθε φορά την κοινωνική πραγματικότητα χρησιμοποιώντας το θεατρικό του έργο είτε ως μέσο μετάδοσης και εκλαΐκευσης ιδεολογιών είτε ως μέσο ενεργοποίησης της κριτικής σκέψης του κοινού».
Πληροφορίες για το βιβλίο

Τίτλος: Ο Ταξιδιώτης (Yolcu)

Συγγραφέας: Ναζίμ Χικμέτ (Hikmet Nazim)

Μετάφραση: Χασάν Μπουγιουκλού
Επιμέλεια: Χόινα Άννα
Έργο Εξωφύλλου: Λιάπης Αλέξανδρος
Εκδόσεις: Δωδώνη
Σελίδες: 98

Ενδεικτική Τιμή: 8,48 €
ISBN: 978-960-558-167-1

Ο Ταξιδιώτης του Ναζίμ Χικμέτ | Εκδόσεις Δωδώνη Ο Ταξιδιώτης του Ναζίμ Χικμέτ | Εκδόσεις Δωδώνη Reviewed by techneskaitheamata on 2:27 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.