Breaking
Loading...

About Author

About Ceyron

Ceyron is Versatile & Proactive Web Designer with OddThemes. Design themes for creatives and lifestyle bloggers

Home » » ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ - ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΔΩΣΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ - ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΔΩΣΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ

10174.jpg



Από το Παγγαίο, την Καβάλα, τον Έβρο μέχρι την Αθήνα, αλλά και τη Σαμψούντα, την Τυνησία, τη Συρία, το Βερολίνο και τη Στοκχόλμη, οι άνθρωποι διασχίζουν σύνορα, πολιτισμούς και προσωπικά όρια, βιώνουν ιστορικές αλλαγές, διεκδικούν διαφορετικές ταυτότητες, αναζητούν μια καινούργια αρχή ή και το άδοξο τέλος τους, ακροβατούν ανάμεσα στο πάθος για τη ζωή και στο βάρος μιας απώλειας. Οικογενειακές ιστορίες, αδιέξοδες σχέσεις και παθιασμένοι έρωτες, μοναχικοί και αινιγματικοί άνθρωποι, αποτραβηγμένοι και περιθωριακοί χαρακτήρες, μετανάστες και πρόσφυγες, πόρνες και τραβεστί, μικροαστοί και αγρότες, άνθρωποι της γειτονιάς αλλά και φερμένοι από τα όνειρα.

Είκοσι έξι ανθρώπινες ιστορίες, δοσμένες με χιούμορ και συγκίνηση, γραμμένες την τελευταία εικοσιπενταετία, καταγράφουν τις συμπεριφορές και τις αλλαγές σε σχέση με την κοινωνία και την Ιστορία, συνθέτοντας μία πολύχρωμη τοιχογραφία μέσα στην οποία κάθε αναγνώστης μπορεί να αναγνωρίσει και τη δική του φωνή.

Ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης γεννήθηκε το 1956 στο Παλαιοχώρι Παγγαίου Καβάλας. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, δίδαξε στη μέση εκπαίδευση και συνεργάστηκε με τη ∆ημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών διοργανώνοντας λογοτεχνικά σεμινάρια. Έχει γράψει έντεκα μυθιστορήματα, δύο συλλογές διηγημάτων, μία νουβέλα και έναν σκηνικό μονόλογο. Το Παρτάλι μεταφράστηκε στα γαλλικά και παρουσιάστηκε ως θεατρικός μονόλογος στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2011, η ∆εύτερη γέννα ανέβηκε ως θεατρικός μονόλογος από το ∆ΗΠΕΘΕ Σερρών το 2009 και ο Ξεχασμένος άγγελος των Φιλίππων παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Φιλίππων και Καβάλας το 2015. Το μυθιστόρημα Αλούζα, χίλιοι και ένας εραστές μεταφράστηκε στα αραβικά και παρουσιάστηκε στη ∆ιεθνή Έκθεση Βιβλίου στο Κάιρο το 2017. Η Ζωή μεθόρια τιμήθηκε με το Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2016. Την περίοδο 2016-17 παρουσίασε την εκπομπή βιβλίου δεκαέξι επεισοδίων «Ο λόγος της γραφής» στο Κανάλι της Βουλής.

Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.



Εκδόσεις Πατάκη
Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2018-2024 BY TECHNES KAI THEAMATA
technes kai theamata technes kai theamata - All Rights Reserved
-->