Sponsor Advertise

Μουσεία φωτογραφίας για να επισκεφτείς στο εξωτερικό





Είναι γνωστό και διεθνώς αναγνωρισμένο πως τα ταξίδια διευρύνουν τους ορίζοντες μας. Μετά από ένα ταξίδι γυρνάμε ανανεωμένοι έχοντας δει και ακούσει ένα σωρό νέα πράγματα. Ένας τρόπος να γνωρίσεις την κουλτούρα και τον πολιτισμό μίας άλλης χώρα είναι σίγουρα τα μουσεία. Σήμερα ,λοιπόν, είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μερικά από τα μουσεία φωτογραφίας του εξωτερικού που θα σας εμπνεύσουν στις φωτογραφικές σας δημιουργίες.

1. Βερολίνο: Μουσείο Φωτογραφίας / Ίδρυμα Helmut NewtonΤο μουσείο φωτογραφίας του Βερολίνου “αποτελεί μαγνήτη για τους λάτρεις της φωτογραφίας” σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του. Το Ίδρυμα Helmut Newton λειτουργεί από το 2004 και κατέχει τους δύο κάτω ορόφους του κτιρίου και εδώ και πολλά χρόνια παρουσιάζει την εξαιρετικά επιτυχημένη μόνιμη έκθεση του «Η Helmut Newton’s Private Property», καθώς και ατομικές εκθέσεις για το έργο του Helmut Newton, η σύζυγός του Αλίκη Σπρινγκς και οι σύγχρονοι του, όπως: «Helmut Newton: Sex and Landscapes», «Newton, Nachtwey, Lachapelle: Men, War & , ‘Pigozzi και Paparazzi’ και ‘Helmut Newton Polaroids’. Στην Βιβλιοθήκη του ιδρύματος που βρίσκεται στο 2ο όροφο του ιδρύματος παρουσιάζει μια σειρά περιστρεφόμενων εκθέσεων που διερευνά το μέσο της φωτογραφίας σε όλες τις πρωτεϊνικές μορφές του.

2. Αμβέρσα: 

μουσεία φωτογραφίας



Το μουσείο άνοιξε το 1986 και διαθέτει μια ιστορική και σύγχρονη συλλογή φωτογραφίας, η οποία αλλάζει κάθε χρόνο. Μαζί με τη συλλογή αλλάζουν συχνά οι εκθέσεις φωτογραφίας. Μεταξύ 1986 και 2018, στο μουσείο έλαβαν χώρα 106 ατομικές εκθέσεις.Αρχικά το μεγαλύτερο ποσοστό των ατομικών εκθέσεων αφορούσε άντρες φωτογράφους. Το 1997 ωστόσο ήταν το μόνο έτος κατά το οποίο περισσότερες γυναίκες από τους άνδρες είχαν ατομική έκθεση.

3. Μουσείο του Λονδίνου

Ένα μουσείο όχι αμιγώς φωτογραφικό αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον. Βρίσκεται στο Λόντον Γουόλ, κοντά στο Μπάρμπικαν ως τμήμα ενός συμπλέγματος κτηρίων που δημιουργήθηκαν στις δεκαετίες 1960 και 1970 ως ανανεωτική προσέγγιση στην ανάπτυξη της κατεστραμμένης από τους βομβαρδισμούς περιοχή της πόλης του Λονδίνου.Το μουσείο είναι σύνθεση μιας σειράς χρονολογικών συλλογών, στις οποίες περιέχονται αυθεντικά έργα τέχνης, μοντέλα, φωτογραφίες και διαγράμματα, με έμφαση στις αρχαιολογικές έρευνες, την κτιριακή δομή, την αστική ανάπτυξη και την κοινωνική και πολιτισμική ζωή του Λονδίνου, με διαδραστικές εκθέσεις και προγράμματα για όλες τις ηλικίες. Ερείπια του ρωμαϊκού τείχους είναι ορατά ακριβώς έξω από το μουσείο. Η προϊστορική έκθεση, “Λονδίνο πριν από το Λονδίνο” και το “Μεσαιωνικό Λονδίνο” ανανεώθηκαν, ενώ το 2010 δημιουργήθηκε μια έκθεση με τίτλο “Πόλεμος, Λιμός και Φωτιά”, στην οποία καλύπτεται η περίοδος του αγγλικού εμφυλίου και η Μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου. Καταλαβαίνουμε ,λοιπόν, ότι δεν πρόκειται για ένα μουσείο φωτογραφικό αλλά για ένα μουσείο που προβάλει ιστορικά στοιχεία με φωτογραφίες.

Αυτά είναι τρία από τα μουσεία φωτογραφίας που μπορείτε να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο εξωτερικό. Εύχομαι αν βρεθείτε σε ένα από αυτά τα μέρη ,να επισκεφθείτε κάποιο από αυτά τα μουσεία φωτογραφίας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια