Μέρη στην Αθήνα ιδανικά για φωτογράφιση




Η Αθήνα γενικά είναι μία πόλη πολύπλευρη! Άλλη την εκθιάζουν κι άλλοι την συχαίνονται. Άλλοι την θεωρούν πόλη με πολλές επιλογές και άλλοι άσχημη τσιμεντούπολη. Και για να λέμε και την αλήθεια είναι και τα δύο! Η Αθήνα είναι μία πόλη με καυσαέρια, με νέφος , με κίνηση , βρόμικη αγχωτική , με πολύ γρήγορους ρυθμούς ζωής. Όμως δεν υπάρχουν κάποια μέρη σ’αυτή την πόλη που είναι σαν να είναι από άλλη εποχή;

Είναι μέρη που νομίζεις ότι έχουν βγει από κάποια ταινία ή ότι τα έχεις δει σε κάποιο φωτογραφικό άλμπουμ. Και ναι αυτή είναι η ομορφιά αυτής της πόλης. Η ανάμειξη της απόλυτης ομορφιά με την ασχήμια! Και τέλος πάντων για να μην μακρηγορούμε σήμερα θα δούμε μερικά από αυτά τα όμορφα μέρη της Αθήνας που είναι τα ιδανικά αν θες να κάνεις μία φωτογράφηση είτε τοπίου είτε όχι.

Πλάκα/Αναφιώτικα

Και ναι δεν υπάρχει μεγαλύτερο κλισέ από αυτό αλλά η Πλάκα και είναι σαν ένα όμορφο χωριό ή ένα πολύ όμορφο γραφικό νησάκι. Η Πλάκα είναι μια πολύ όμορφη και γραφική συνοικία κάτω από την Ακρόπολη! Τα όμορφα πετρόχτιστα σπίτια, τα παλιά νεοκλασικά και οι υπέροχοι πεζόδρομοι είναι ιδανικοί για εκπληκτικές φωτογραφίες. Μπορείτε και να μπερδέψετε ,φυσικά, και τους φίλους σας ότι είστε σε κάποιο νησί. Και ,φυσικά, δεν μπορώ να μην αναφέρω τα Αναφιώτικα που είναι στο πιο ψιλό σημείο της Πλάκας και είναι κυριολεκτικά από άλλη εποχή και άλλη περιοχή. Με τα λευκά σπίτια και τα σκαλοπάτια που θυμίζουν Κυκλάδες.


Μαρίνα Φλοίσβου

Και μιας και κάναμε κάποιες αναφορές σε νησιά τι πιο νησιώτικο και καλοκαιρινό από την θάλασσα. Ο Φλοίσβος είναι ένα μέρος που γενικά προσφέρει θέα για πολύ όμορφες φωτογραφίες αλλά το λιμάνι ειδικά σίγουρα μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ωραίο φόντο για τις φωτογραφίες σας. Μπορείτε να φωτογραφηθείτε μπροστά στα σκάφη που βρίσκονται στην μαρίνα ή στα βράχια που υπάρχουν λίγο πιο μακριά από το λιμάνι.



Λυκαβηττός

Ο Λυκαβηττός είναι ο λόφος πάνω από το Κολωνάκι. Η θέα από τον λόφο είναι καταπληκτική και ότι πρέπει για φωτογραφήσεις με αγαπημένους σας. Ωστόσο, ακόμα και η διαδρομή για να ανέβεις προς τον λόφο είναι κατάλληλη για φωτογραφίες με τα σκαλιά, με τα όμορφα σπίτια και με τα δέντρα.



Εξάρχεια

Ναι, δεν είναι πολύ συγκεκριμένο. Τα Εξάρχεια είναι μία ολόκληρη περιοχή της Αθήνας που πέρα από την όχι και πολύ καλή της φήμη είναι πολύ όμορφη και πολύ χρωματιστή. Θα την πρότεινα κυρίως για βραδινές φωτογραφίες καθώς οι πεζόδρομοι και οι πλατείες της περιοχής είναι στολισμένα με φωτάκια και δίνουν μία πολύ ωραία αίσθηση. Ακόμα, για τις όμορφες καλοκαιρινές μέρες τα Εξάρχεια προσφέρουν ωραία αστικά τοπία για πολύ ωραίες φωτογραφίες.



Κουκάκι

Άλλη μία περιοχή της Αθήνας που είναι κατάλληλη για φωτογραφίες καθώς έχει πολύ ωραία σπίτια ,όμορφους δρόμους και φυσικά καταλήγει στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου που βρίσκετε κάτω από την Ακρόπολη και είναι ότι πρέπει για φωτογράφιση. Επίσης, εκεί βρίσκεται και το Ωδείο του Ηρώδου Αττικού που κι μόνο από τουριστικής πλευράς αξίζει να το δει κανείς.

Βεβαίως, η Αθήνα έχει πολλά όμορφα μέρη για να κάνεις μία πολύ ωραία και ξεχωριστή φωτογράφηση αλλά εγώ προτείνω αυτά που αρέσουν σε εμένα πιο πολύ.

Δημοσίευση σχολίου

My Instagram

Copyright © technes kai theamata. Designed by OddThemes