25 χρόνια ΦιλαράκιαΤα τηλεοπτικά «Φιλαράκια» έγιναν 25 χρόνων κι ακόμα τα θυμόμαστε και τα νοσταλγούμε με ένα γλυκό χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα μας. Πάντα, μα πάντα, όταν κάνοντας ζάπινγκ πετύχουμε μία από τις δεκάδες επαναλήψεις, δεν μένουμε να την δούμε; Έχουμε αλλάξει ποτέ κανάλι; Και να το έχουμε ξαναδεί το επεισόδιο δεν μένουμε και το ξαναβλέπουμε; Αυτό σημαίνει nostalgia…

Και για να σας εξηγήσω τι σημαίνει nostalgia, το καλοκαίρι στις διακοπές, η παρέα μας διοργάνωσε Μαραθώνιο/Friends και ξανάδαμε ΟΛΑ τα επεισόδια. Που σημαίνει 10 σεζόν 236 επεισόδια.Οι Αμερικανοί άνω των 50 σήμερα, μπορεί και να βουρκώνουν με τα «Φιλαράκια», γιατί όπως είπε πολύ σωστά ο Mat Le Blanc: «Η σειρά αφορούσε μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής, αυτή μετά το κολέγιο και λίγο πριν φτιάξουμε οικογένειες, τότε που οι φίλοι σου είναι το σύστημα υποστήριξής σου. Αυτή ήταν η μαγεία του σόου. Όλοι έχουν περάσει από εκείνη τη φάση και μπορούν να συνδεθούν με αυτήν».

Αυτό ήταν λοιπόν το μυστικό της επιτυχίας της σειράς και κανείς ούτε ακόμα και οι δημιουργοί του, Marta Kauffman και David Crane, φίλοι και οι ίδιοι από το κολέγιο, δεν πίστευαν γράφοντας τους πρώτους διαλόγους ότι θα έγραφαν ιστορία στη μικρή οθόνη. Κι’ όμως, ιδού που 25 χρόνια μετά και 15 χρόνια από το τελευταίο επεισόδιο, τους έχουμε ακόμα στην καρδιά μας.

Υπάρχει κόσμος στην Αμερική που εξακολουθεί να μιλάει για τους «Friends» και σαν τους Friends, πολλές φορές χρησιμοποιώντας τις ίδιες ατάκες του σεναρίου. To «We were on a break» του Ross ανήκει πια στην παγκόσμια φρασεολογία των σχέσεων, το «How you doin’» του Joey αντίστοιχα, το «Oh-My-God» της Janis επαναλαμβάνεται για πλάκα σε κάθε ευκαιρία, ενώ ο τρόπος του Chadler, που μιλούσε καμιά φορά τονίζοντας τις λέξεις με τον μοναδικό του τρόπο: «Could you be any more annoying?», έχει γίνει στυλ.

Όλα αυτά, μαζί με τους έρωτες τους, τις μανίες τους, τους αστείους παραλογισμούς τους, ακόμα και τους υπέροχους guest star που παρέλασαν από την σειρά, έχουν κάνει τα Φιλαράκια και δικά μας φιλαράκια. Τεράστιοι κινηματογραφικοί – και όχι μόνο- αστέρες παρέλασαν από επεισόδια της σειράς, κι αυτό δείχνει πόσο πετυχημένη ήταν και πόσο έκαναν κέφι να εμφανιστούν όλοι αυτοί.Ποιοι guest star εμφανίστηκαν στα Φιλαράκια:

Jean-Claude Van Damme, George Clooney, Charlie Sheen, Isabella Rossellini, Robin Williams, Billy Crystal, Ben Stiller, Bruce Willis, Tom Selleck, Reese Witherspoon, Kathleen Turner, Gary Oldman, Chris Isaak, Susan Sarandon, Winona Ryder, Sean Penn, Alec Baldwin, Brad Pitt, Paul Rudd, John Stamos, Danny DeVito, Hugh Laurie, Charlton Heston, Giovanni Ribisi, Greg Kinnear, Brooke Shields, Helen Hunt, Dakota Fanning, Jeff Goldblum, Julia Roberts, Elle Macpherson, Chrissie Hynde, Teri Garr, Morgan Fairchild, Dermot Mulroney, Jay Leno, Donny Osmond κ.α.

Πρώτο επεισόδιο: 22 Σεπτεμβρίου 1994 / Τελευταίο επεισόδιο: 6 Μαϊου 2004

Νίκος Μουρατίδης
http://www.nikosonline.gr
25 χρόνια Φιλαράκια 25 χρόνια Φιλαράκια Reviewed by techneskaitheamata on 8:31 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.