“Κυρία Κούλα” στο Θέατρο “Αλκμηνη” : Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

Κούλα

Έλενα Μαρσίδου Βασίλης Τριανταφύλλου

Στο θέατρο “Αλκμήνη” είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παράσταση “Η Κυρία Κούλα”. Είναι ένα από τα 22 έργα του Έλληνα πεζογράφου Μένη Κουμανταρέα, που περιγράφει μια ιστορία που πολλοί άνθρωποι αρέσκονται να την διαβάζουν ή να την ακούνε πόσο μάλλον να την βλέπουν να ξετυλίγεται μπροστά τους. Μια ιστορία απλή, με στερεοτυπική χροιά, αλλά με ήρωες ανθρώπους της διπλανής πόρτας που υλοποιούν το επόμενο βήμα: ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

Μια παντρεμένη γυναίκα, δημόσιος υπάλληλος, παγιδευμένη σε ένα γάμο δίχως συναισθηματική και υλική ανταπόκριση συναντά και ερωτεύεται έναν νεαρό φοιτητή μέσα σε κάποιο βαγόνι, του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Οι αναστολές και οι ερωτικές φαντασιώσεις της καταπιεσμένης γυναίκας πολλές , όμως καταφέρνουν και βγαίνουν στην επιφάνεια ζώντας έναν δυνατό έρωτα που και οι δύο δείχνει να έχουν τόσο ανάγκη. Αυτός ο έρωτας κατακλύζεται και από ένα απρόσμενο πάθος τόσο δυνατό που είναι ανέφικτο να τον καταπνίξουν.

Η Έλενα Μαρσίδου σαρωτική και ώριμη υποκριτικά απέδωσε στην κυρία Κούλα διαχρονικότητα. Ανέκαθεν η καταπιεσμένη νοικοκυρά αλλά και η εργαζόμενη γυναίκα μετέπειτα, υπάρχει στο πέρασμα του χρόνου σαν μια φιγούρα που ψάχνει μια έξοδο κινδύνου. Μέσα από την κίνηση , την εκφραστικότητα, το λιτό αλλά επαρκές σκηνικό, το συγχρονισμένο φωτισμό μεταφέρει άμεσα αυτή την οικεία εικόνα της καταπιεσμένης γυναίκας στο κοινό με επιτυχία.

Ο Βασίλης Τριανταφύλλου με ιδιαίτερη «ευρεσιτεχνία» και υποκριτική άνεση υποδύεται τον Μίμη, το νεαρό φοιτητή που πρεσβεύει ένα υπηρέτη του ερώτα που όμως γίνεται θύμα του. Με τις μεστές παύσεις, την ηρεμία, τις καλοδουλεμένες εικόνες, την στοχευμένη βλεμματική επαφή πείθει το κοινό και μεταφέρει την αίσθηση ότι ο ίδιος είναι ένας «καταλύτης» σε αυτή ερωτική σχέση, βγάζοντας όλο τον ερωτισμό και τις φαντασιώσεις της κυρίας Κούλας



Ταυτότητα παράστασης

Θεατρική διασκευή: Νατάσσα Σίδερη
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη
Μουσική: Νίκος Πλατύραχος
Μουσική επιμέλεια: Γρηγόρης Καραντινάκης
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Κινησιολογία: Μαργαρίτα Τρίκκα
Βοηθός σκηνοθέτη – Physical training: Αλεξάνδρα Πουλίτσα

Παίζουν: Έλενα Μαρσίδου, Βασίλης Τριανταφύλλου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοιλαλούς
Video Trailer: Γιάννης Βολιώτης – Volition
Επικοινωνία: Άρης Σομπότης – Playwalk­
Παραγωγή: «Από τα έγκατα της γης» /συμπαραγωγή “a dream and a gun”

Η ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΛΑ του Μένη Κουμανταρέα
Χώρος: Θέατρο Αλκμήνη, Σκηνή Secret Room, Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα
Ημερομηνίες παραστάσεων: Από Δευτέρα 7 Οκτωβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2019
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη στις 21:15
Διάρκεια: 75’
Εισιτήρια: €12 και €8 (ανέργων, ΑμεΑ, φοιτητικό)
Προπώληση στο VIVA.GR
“Κυρία Κούλα” στο Θέατρο “Αλκμηνη” : Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. “Κυρία Κούλα” στο Θέατρο “Αλκμηνη” : Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Reviewed by techneskaitheamata on 8:33 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.