Sponsor Advertise

Βερσαλλίες: Εικονική περιήγηση από Google Arts and Culture



Πηγή εικόνας: toptraveller.gr
Βερσαλλίες: Το ανάκτορο είναι «δικό σας».

Βερσαλλίες. Άλλη μια καινοτόμα προσφορά από το Google Arts & Culture. Σε συνέχεια της άκρως εντυπωσιακής έκθεσης ‘Versailles: The Palace is yours’, πλέον είναι διαθέσιμη μία πλούσια συλλογή έργων τέχνης, αρχιτεκτονικών έργων και τεχνουργημάτων που βρίσκονται στο Γαλλικό ανάκτορο, σε τρισδιάστατα μοντέλα με εξαιρετικά υψηλή ανάλυση.

Ένα ανάκτορο που βρίθει πολύτιμων αντικειμένων και απαράμιλλων έργων τέχνης. Τα έργα τέχνης είναι απίθανο να μετακινηθούν, καθώς είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα. Μέχρι τώρα για να μπορέσει κανείς να τα αντικρίσει θα έπρεπε να ταξιδέψει μέχρι το Παρίσι.

Το νέο τόλμημα της μακροχρόνιας συνεργασίας του Παλατιού με τη Google ανοίγει τις πόρτες του παγκόσμιου πολιτιστικού μνημείου της UNESCO. Με ποιόν τρόπο; Μα φυσικά αξιοποιώντας με τον καταλληλότερο τρόπο τη σύγχρονη τεχνολογία. Πλέον όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στη μαγεία των Βερσαλλιών. Ακόμη και όσοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι εκεί. Από κάθε γωνιά του κόσμου.

Συνιστά την απόλυτη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Αποτελεί το προϊόν της μεγαλύτερης συλλογής φωτογραμμετρίας που έγινε ποτέ στο συγκεκριμένο χώρο. Καλύπτει πάνω από 21 δωμάτια 36.000 τ.μ. εσωτερικών επιφανειών. Κάνουμε λόγο δηλαδή για μια ισοδυναμία με πάνω από 5 γήπεδα ποδοσφαίρου.


Βερσαλλίες


Τι μου προσφέρει η νέα διαδικτυακή καινοτομία…

Μέσω αυτής της απόλυτης ευκαιρίας ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει το Ανάκτορο ίσως και καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Τώρα μπορεί να εξερευνήσει πάνω από 100 πίνακες, γλυπτά και αντικείμενα τέχνης που δημιουργήθηκαν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες των προηγούμενων αιώνων.

Οι 3D περιηγήσεις της πλατφόρμας Google Poly, προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία των 360º. Συνοδεύεται από ηχητική καθοδήγηση του χρήστη μέσα στα έξι πιο εντυπωσιακά δωμάτια του Ανακτόρου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Royal Opera House και το Coronation Chamber.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μετακινήσουν αλλά και να εξετάσουν συγκεκριμένα αντικείμενα. Για παράδειγμα ένα ντουλάπι γεμάτο με κοσμήματα της Μαρίας Αντουανέτας και ένα άγαλμα του Λουδοβίκου ΙΔ’ από τον Jean Warin.

To Google Arts & Culture εφάρμοσε επίσης τεχνολογία σάρωσης εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης (Art Camera) και με 15 δισεκατομμύρια πίξελ δημιούργησε τη νέα εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας Versailles. Οι περιηγήσεις στην πλατφόρμα, όπως η “Marie-Antoinette: Mother & Queen”, αναδεικνύουν τις περίπλοκες λεπτομέρειες διαφόρων έργων. Αξιοσημείωτο το πορτρέτο της Αντουανέτας και των παιδιών της από την Vigée Le-Brun.

H έκθεση ‘Versailles: The palace is yours’ περιλαμβάνει επίσης 18 εικονικά εκθέματα, επιμελημένα από ειδικούς, καθώς και έργα τέχνης, αντικείμενα και αναλύσεις διαφόρων θεμάτων σχετικών με το Ανάκτορο – όπως για παράδειγμα, στη γαστρονομία και το εκλεκτό φαγητό που απολάμβαναν οι βασιλικοί ένοικοί του.

Η γνώση είναι δύναμη και οι Βερσαλλίες δίνουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία στους διαδικτυακούς επισκέπτες. Κάνε κλίκ στην επίσημη ιστοσελίδα και ανακάλυψε το μυθικό πλούτο του Ανακτόρου.




Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν γι αυτό το άρθρο:

https://www.culturenow.gr/eikoniki-periigisi-stis-versallies-apo-tin-google-arts-and-culture/ – Εικονική περιήγηση στις Βερσαλλίες από την Google Arts and Culture (Τελευταία πρόσβαση: 01/10/2019)

https://artsandculture.google.com/project/versailles – Versailles: The palace is yours

https://www.newsit.gr/kosmos/mesa-stis-versallies-me-eikoniki-pragmatikotita-video/2885463/ – «Μέσα» στις Βερσαλλίες με… εικονική πραγματικότητα! Video (Τελευταία πρόσβαση: 03/10/2019)



(maxmagazine.gr) 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια