΄΄Η ΘΕΣΗ 7 Α΄΄του SEBASTIAN FITZEK από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Sebastian-Fitzek-ft


Ο Sebastian Fitzek γεννήθηκε το 1971 και είναι ο πιο πετυχημένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ στη Γερμανία. Ν Το πρώτο του μυθιστόρημα ,΄΄ Η θεραπεία΄΄, κυκλοφόρησε το 2006 και έγινε αμέσως best seller. Έκτοτε τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι τέσσερις γλώσσες κι έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Το γεγονός ότι τα βιβλία του έχουν πουλήσει πάνω από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η πλοκή και η δομή των χαρακτήρων αποτελούν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στο γράψιμο του καθώς και το χώρισμα του μυθιστορήματος σε μικρά κεφάλαια,που το καθένα κλείνει με σασπένς και οδηγεί τον αναγνώστη στο επόμενο.

Διαβάζοντας την ΄΄Θέση 7 Α΄΄ καταλαβαίνεις γιατί τα βιβλία του Fitzek γίνονται best sellers. Πολύ απλά γιατί ο συγγραφέας δεν πλατειάζει και γνωρίζει που θα οδηγήσει τον αναγνώστη βήμα με το βήμα. Χειρίζεται άψογα την ψυχολογία των ηρώων του και σε ένα ψυχολογικό θρίλερ αυτό είναι το πιό σημαντικό.

Τι είναι η ΄΄Θέση 7Α΄΄; Αντιγράφω από το οπισθόφυλλο.

΄΄Ο διαπρεπής ψυχίατρος Ματς Κρούγκερ αναγκάζεται να υπερβεί τη φοβία του για τα αεροπλάνα,όταν η ετοιμόγεννη κόρη του Νέλε του ζητά να ταξιδέψει από την Αργεντινή στη Γερμανία. Έχοντας παρακολουθήσει ένα σεμινάριο αντιμετώπισης της αεροφοβίας,ο Ματς επιβιβάζεται στην υπερατλαντική πτήση Μπουένος Αιρες Βερολίνο. Σύντομα όμως θα διαπιστώσει ότι προετοιμάστηκε για τους λάθος λόγους. Αυτό που τον περιμένει δεν είναι ούτε αναταράξεις,ούτε βλάβη στον κινητήρα,ούτε κάποια τρομοκρατική απειλή.

Ενα τηλεφώνημα από κάποιον άγνωστο του αποκαλύπτει ότι στην ίδια πτήση βρίσκεται έναε παλιός ασθενής του. Ένας ασθενής με βίαιες δολοφονικές φαντασιώσεις τον οποίο καλείται τώρα να υποκινήσει να πράξει το αδιανόητο. Να οδηγήσει στον θάνατο τους εξακόσιους επιβάτες της πτήσης καθώς και τον ίδιο,αλλιώς η Νέλε θα βρεί τραγικό θάνατο.

Ανθρώπινος νούς. Ενα όπλο που δεν μπορεί να ανιχνευτεί από κανέναν έλεγχο στον κόσμο!΄΄

Για να είμαι ειλικρινής ,διαβάζοντας την ΄΄Θέση 7 Α΄΄,δεν μπόρεσα παρά να θαυμάσω τον τρόπο που κλιμακώνει το θέμα του ο Fitzek. Σελίδα με την σελίδα προχωρά δημιουργώντας αγωνία για το τί θα γίνει στην επόμενη σελίδα ή στο επόμενο κεφάλαιο.

Στα μυθιστορήματα του Fitzek τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Γίνονται ανατροπές όχι μόνο στην πλοκή αλλά και στα ίδια τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών. Ο Ματς Κρούγκερ είναι ο πετυχημένος ψυχίατρος που έχει βοηθήσει πολύ κόσμο να ξεπεράσει τα προβλήματά του. Οχι όμως και τον εαυτό του. Δεν τολμάει να σκεφτεί πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ΄΄ενεργοποιήσει΄΄ τον θυμό στον παλιό του ασθενή που ταξιδεύει με την ίδια πτήση,ώστε να την κάνει να ρίξει το αεροπλάνο για να σωθεί η κόρη του.

΄΄Ένα ψυχολογικό θρίλερ υψηλής έντασης που κόβει την ανάσα. Η σύνδεση των διαφορετικών ιστοριών -μία στον αέρα και μία στο έδαφος- οδηγούν στην αριστοτεχνική δομή της ιστορίας που είναι άρτια, με πλήρη κατανόηση από τον αναγνώστη του υπόβαθρου των ηρώων και της υπαιτιότητας των πράξεών τους. Μέσα από τη σταδιακή παρουσίαση νέων στοιχείων και συνεχών ανατροπών, καταλήγει σε ένα δραματικό και συναισθηματικά φορτισμένο τέλος. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι προβλέψιμα, δε στερούν όμως τη χαρά της ανακάλυψης των ενόχων και των εκπλήξεων που αλλάζουν τη ροή της ιστορίας΄΄,γράφει η Παναγιώτα Γκουτζουρέλα για το βιβλίο.

Αν έχετε διαβάσει τα υπόλοιπα βιβλία του συγγραφέα δεν χρειάζονται άλλες συστάσεις. Αν όχι,θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι τα ψυχολογικά του θρίλερ δεν μπορείς να τα αφήσεις από τα χέρια σου παρά μόνο διαβάζοντας και την τελευταία σελίδα.
΄΄Η ΘΕΣΗ 7 Α΄΄του SEBASTIAN FITZEK από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ ΄΄Η ΘΕΣΗ 7 Α΄΄του SEBASTIAN FITZEK από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ Reviewed by techneskaitheamata on 4:07 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.