«Σε μια…Μέρα»:O Τζεφ και ο Νταν θα μας υποδέχονται ως τις 2 Δεκεμβρίου στο πάρκο

SE.MIA.MERA_IMAGE_2

Μετά τη συγκινητική προσέλευση του κοινού, ο Τζεφ και ο Νταν θα μας υποδέχονται για λίγες ακόμη μέρες στο πάρκο!


Οι ήρωες που γέννησε η φαντασία του Άλλεν Μπάρτον, τόσο οικείοι που θα μπορούσαν να μένουν δίπλα μας, θα συνεχίσουν να ξετυλίγουν όλες τις αντιφάσεις της σύγχρονης ζωής, με χιούμορ, καυστική διάθεση αλλά και τρυφερότητα. Να ρίχνουν φως στην ουσία της φιλίας και να επιχειρούν ν’ απαντήσουν στο ερώτημα: «Πώς ζει κανείς τη ζωή του όταν συνειδητοποιεί ποιος είναι;».

Θα τους βρίσκετε μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου στο Μαύρο Κουτί/Black Box του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης». Την σκηνοθεσία υπογράφει η Σόφη Παπαδοπούλου, τη μετάφραση ο Κίμων Φιορέτος, ενώ πρωταγωνιστούν ο ίδιος και ο Φάνης Παυλόπουλος.

Λίγα λόγια για το έργο

Η μαύρη κωμωδία του Άλλεν Μπάρτον «Σε μια…Μέρα» ξεκίνησε την πορεία της το 2013 από το Λος Άντζελες, διακρίθηκε μεταξύ άλλων ως ένα από τα δέκα Καλύτερα Νέα Θεατρικά Κείμενα από το LA Weekly, ενώ έχει παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Εδιμβούργο, το Κάνσας.
Πρωταγωνιστές, ο προοδευτικός Τζεφ και ο συντηρητικός Νταν, δύο επιτυχημένοι επαγγελματίες γύρω στα σαράντα. Παλιοί συμφοιτητές και φίλοι, οι οποίοι έχουν να συναντηθούν τέσσερα χρόνια. Η επικοινωνία τους σ’ αυτό το διάστημα περιορίζεται σε επιπόλαιο chat μέσω social media. Ώσπου φτάνει η στιγμή να βρεθούν. Στο πάρκο, για ένα καφέ.

Το ρήγμα μεταξύ τους είναι εμφανές. Η συνάντησή τους από ευχάριστη συγκυρία θα μεταμορφωθεί σε βασανιστική εξομολόγηση… Μπορεί η μακροχρόνια φιλία τους να επιβιώσει σε πείσμα των εκ διαμέτρου αντίθετων κοινωνικών και πολιτικών πεποιθήσεών τους; Μπορεί κανείς στο βωμό της φιλίας να συγχωρέσει ή και να δεχθεί τα πάντα; Και άραγε, πώς ζει κανείς τη ζωή του από τη στιγμή που συνειδητοποιεί ποιος είναι;

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

«Η παράσταση με ξάφνιασε ευχάριστα. Δυο άντρες της εποχής μας, δυο παλιοί φίλοι συναντιούνται και πάλι για να ξετυλιχτούν όλες οι παράδοξες αντιφάσεις της σύγχρονης ζωής, με τρυφερότητα, χιούμορ, αλήθεια και αιφνίδιες μεταπτώσεις. Σε όσα με τόση μαεστρία διαδραματίζονται στη σκηνή, ο καθένας, θέλοντας και μη, θα δει κομμάτια του εαυτού του. Απολαυστικές οι ερμηνείες»,Νίκος Βατόπουλος/ Καθημερινή.

«Αν κι εσείς θεωρείτε πως ξέρετε τι συμβαίνει στις ζωές των φίλων σας επειδή τις παρακολουθείτε στα social media, η παράσταση αυτή μάλλον σας ενδιαφέρει… Η οικονομία εκφραστικών μέσων και η ανυπόκριτη υποκριτική των πρωταγωνιστών αποδεικνύει πως η σκηνοθέτις της παράστασης Σόφη Παπαδοπούλου ήξερε επακριβώς τι ήθελε από τους ηθοποιούς της και το απέσπασε θριαμβευτικά και από τους δύο», Irene D’ Athenes/ Lifo.

«Η φιλία, με όλα τα σκαμπανεβάσματα της σε πρώτο πλάνο και μια τρυφερή παράσταση με δύο ηθοποιούς που καταφέρνουν να αποδώσουν εξαιρετικά τόσο την ταύτιση όσο και τη σύγκρουση των ηρώων τους… Η σκηνοθεσία κινείται σε γρήγορους, σπιντάτους ρυθμούς, αναδεικνύοντας την “καθημερινότητα” των χαρακτήρων, με τρόπο απλό και εξίσου καθημερινό, χωρίς υπερβολές»,Κώστας Ζήσης/ all4fun.gr

Ταυτότητα παράστασης

SE.MIA.MERA_IMAGE_6



Σε μια… Μέρα
Η μαύρη κωμωδία του Άλλεν Μπάρτον

Σκηνοθεσία: Σόφη Παπαδοπούλου
Μετάφραση: Κίμων Φιορέτος
Ερμηνεύουν: Κίμων Φιορέτος, Φάνης Παυλόπουλος
Σκηνογράφος/ενδυματολόγος: Μαρία Καραπούλιου
Σχεδιασμός φώτων: Πάνος Γκόλφης
Σχεδιασμός ήχου/ μουσική: Λευτέρης Δασκαλαντωνάκης
Φωτογραφίες/σκηνοθεσία trailer/ μοντάζ: Πάτροκλος Σκαφίδας
Βοηθός σκηνοθέτη: Μένη Κωνσταντινίδου
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will
Παραγωγή: iWa Theater & Film Productions

Πού: Στο Μαύρο Κουτί / Black Box του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, τηλ.: 210 3418550 και 210 3418579.
Πότε: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως 2 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:30. Κάθε Κυριακή μετά το έργο θα ακολουθεί γνωριμία και συζήτηση με τους συντελεστές
Διάρκεια: 90’
Πληροφορίες-εισιτήρια: www.mcf.gr
Είσοδος: 12 € (γενική), 10 € (μειωμένο)
«Σε μια…Μέρα»:O Τζεφ και ο Νταν θα μας υποδέχονται ως τις 2 Δεκεμβρίου στο πάρκο «Σε μια…Μέρα»:O Τζεφ και ο Νταν θα μας υποδέχονται ως τις 2 Δεκεμβρίου στο πάρκο Reviewed by techneskaitheamata on 5:21 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.