ΧΛΟΗ ΒΕΡΙΤΗ - ΛΕΥΚΑ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΑ


Οι ανάσες της αρχής και του τέλους είναι πολύ κοντά. Κανένας δεν θέλει να φοβάται ή να πονά στο μεσοδιάστημα.

Στο TRANSIΤ σου δίνεται μια πολυτελής επιλογή. Ένα βραχυκύκλωμα του χρόνου θα σε μεταφέρει στον ενδιάμεσο χώρο. Αυτόν που βρίσκεται ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο. Έχεις μόλις 60 δευτερόλεπτα να αποφασίσεις. Θα επιστρέψεις στην επίγεια ζωή σου ή θα προχωρήσεις στον άλλο κόσμο;

Η ΛΙΜΝΗ θέτει το ερώτημα:

Είναι η ευθανασία ανθρώπινο δικαίωμα; Ποιος αποφασίζει;

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ με το εντελώς απρόσμενο και αμετάκλητο τηλεφώνημα που δέχεται σε καλεί να επανεξετάσεις τις πράξεις σου. Δεν σου επιτρέπεται να πάρεις τίποτα μαζί σου παρά μόνο έναν συνοδοιπόρο. Ποιος θα σε συνοδεύσει άραγε; Μήπως η ΥΛΗ;

Ποια είναι η δική σου αλήθεια;

Στα τρία αυτά θεατρικά κείμενα με πρωταγωνιστή τα ΛΕΥΚΑ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΑ, δεν υπάρχουν απαντήσεις παρά μόνο ερωτήσεις.***

Η Χλόη Βερίτη γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Έχει πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας καθώς και μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση με ειδίκευση στη Δια Βίου Μάθηση από το Πανεπιστήμιο Middlesex Λονδίνου, όπου η μεταπτυχιακή της εργασία έτυχε διάκρισης. Έχει διπλώματα στις Δημόσιες Σχέσεις, στη Στρατηγική Διοίκησης και στη Διοίκηση Προσωπικού (Henley Management College Λονδίνου), καθώς και πιστοποιητικά παρακολούθησης σεμιναρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ειρήνη και του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ για την Παγκόσμια Λογοτεχνία.
Επαγγελματικά ξεκίνησε ως μεταφράστρια στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, συνέχισε ως δημοσιογράφος σε καθημερινή εφημερίδα και επανήλθε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ως Υπεύθυνη Προγραμματισμού. Σήμερα είναι Βοηθός Διευθύντρια σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ υπηρέτησε στο Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου ως σύμβουλος για θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών. Υπήρξε Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Πανεπιστήμιο Middlesex (Λευκωσία) ως ακαδημαϊκός σύμβουλος.
Μετά την παρακολούθηση μαθημάτων θεάτρου, έπαιξε ως ερασιτέχνης ηθοποιός για μία περίπου δεκαετία σε πληθώρα παραστάσεων που ανέβηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ σκηνοθέτησε αρκετά έργα στα αγγλικά και στα ελληνικά στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.

Εκδόσεις

Σελάνα, συλλογή διηγημάτων, εκδόσεις Δωδώνη, Αθήνα 2015

Κάτι για να σε θυμάμαι, Γουίλιαμ Μαστροσιμόνε, λογοτεχνική μετάφραση θεατρικού έργου, εκδόσεις Δωδώνη, Αθήνα 2015

Το Παλιό μου Πιάνο, In Memoriam: Μάριος Τόκας, ποιητική συλλογή, Λευκωσία 2018 (Το μελοποιημένο ποίημα «Η Οξεία» πήρε Παγκύπρια Διάκριση στο 10ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Σύνθεσης Τραγουδιού «Μάριος Τόκας-Κώστας Μόντης» που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.)

Φωνές Δικαίου, 19ος αιώνας, κοινωνιολογικό δοκίμιο, Λευκωσία 2018 (Κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 70 χρόνων από την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, 1948-2018)

Νομικές Περιπέτειες, ραδιοφωνικά θεατρικά, εκδόσεις Δωδώνη, Αθήνα 2019

Το Σπίτι της Άλισον, Σούζαν Γκλάσπελ, λογοτεχνική μετάφραση θεατρικού έργου, εκδόσεις Δωδώνη, Αθήνα 2020

ΧΛΟΗ ΒΕΡΙΤΗ - ΛΕΥΚΑ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΑ ΧΛΟΗ ΒΕΡΙΤΗ - ΛΕΥΚΑ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΑ Reviewed by techneskaitheamata on 7:21 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.